Avenyfamiljen säger upp all personal

Sent på onsdag kväll kom beskedet. Samtliga Avenyfamiljens medarbetare får gå efter avslutade fackliga förhandlingar. Uppsägningarna har redan börjat verkställas.

ANNONS
|

Avenyfamiljen har med Yaki-da, Levantine, Lounge(s), Kulturarenan, Foo kafé med flera restauranger och klubbar dominerat kroglivet i centrala Göteborg. Nu förändras det i ett slag då koncernen fattat beslut om att säga upp samtliga anställda.

I ett mejl till personalen skriver ägaren Jonas Järvmarker: "Det är ett tung besked att behöva lämna, men en nödvändig åtgärd för att säkra Avenyfamiljens överlevnad."

LÄS MER:Krogkoncernen Avenyfamiljen varslar samtliga anställda

Meddelandet skickades ut strax efter klockan 21 på onsdagskvällen, efter avslutade MBL-förhandlingar mellan arbetsgivaren Avenyfamiljen och de fackliga motparterna från HRF, Hotell- och restaurangförbundet, samt Unionen.

Avenyfamiljens ägare Jonas Järvmarker berömmer personalen, kallar dem "fantastiska" och försöker ändå se ljust på situationen:

ANNONS

"Med detta agerande, ihop med ett antal andra kraftiga åtgärder så känner vi oss trygga med att vi kommer att kunna återanställa samtliga medarbetare i framtiden." skriver han.

Företagsledningens analys är samtidigt att det kommer att ta lång tid för samhället att ta sig igenom Coronapandemin. "Ekonomin har redan kraschat och framför oss har vi sannolikt en ekonomisk kollaps" skriver ägaren Jonas Järvmarker.

I utskicket till personalen passar han på att ge en känga åt regeringens räddningspaket, som han kallar "gulligt". "Men det kommer sannolikt inte att rädda några hotell och restauranger" menar han.

Avenyfamiljen håller sina restauranger öppna tills vidare men planerar för att stänga samtliga inom kort.

GP har sökt Avenyfamiljens VD Tobias Hamberg och ägaren Jonas Järvmarker för kommentarer. Duon har tidigare avböjt att prata med media. Vi har även försökt nå representanter för de båda aktuella fackförbunden. Vi beklagar att Jonas Järvmarker av misstag, i vår första onlinepublicering, felaktigt fick titeln vd.

Avenyfamiljen AB

Ingår i en koncern med 11 bolag

Har 167 fast anställda, plus extrapersonal.

Driver följande krogar, klubbar och restauranger i Göteborg

Yaki-Da (nattklubb och restaurang) Made in China, Taverna Averna, Foo kafé, Auktionsverket Kulturarena, Butcher’s Market, Kafé Magasinet, Levantine, Lounge(s), Olssons Vin, Prime Grill, Tacos & Tequila, Tyska Bron, Champagneria

Hade 2018 en omsättning på drygt 219 miljoner

ANNONS