Kändisar coronaprotesterar i riksdagen

Flera kultur- och nöjesprofiler har samlats i riksdagen under onsdagens partiledardebatt. Syftet är att synliggöra kulturfrågan och protestera mot de nya coronarestriktionerna. ”Väntar fortfarande på att någon partirepresentant ska ens nämna kultur i sitt anförande”, skriver sångerskan Lisa Nilsson på Instagram.

ANNONS
|

Operasångerskan Malena Ernman, komikern Per Andersson och sångerskan Lisa Nilsson har tagit plats på plenisalens läktare för att protestera mot de nya coronarestriktionerna.

På väg in i riksdagen mötte de statsminister Magdalena Andersson (S), enligt Dagens Nyheter. Totalt rör det sig om en grupp på femton personer som dykt upp för att bevaka kulturbranschens intressen.

LÄS MER:Efter restriktionerna – Göteborgskrogar stänger ner

”Vi eftersöker en påläst och medveten kulturpolitik som värnar både kulturindustrin och samhällsmedborgarna. Ett samhälle utan kultur är ett fattigt samhälle. Väntar fortfarande på att någon partirepresentant ska ens nämna kultur i sitt anförande. Hittills inte ett ord om planer för kulturpolitiken”, skriver sångerskan Lisa Nilsson i ett Instagraminlägg direkt från riksdagen.

ANNONS

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS