Judiska salongen ställer in dansföreställning i Göteborg

Judiska salongen ställer in helgens dansföreställning i Göteborg. Judiska församlingen i Göteborg manar sina medlemmar att ”vidta stor försiktighet i det allmänna rummet”. Rådet kommer efter Hamas attacker mot Israel som besvarats med omfattande bombanfall mot Gaza.

ANNONS
|

Den 14 oktober skulle Redbergsteatern i Göteborg ha fått besök av en internationellt erkänd artist, dansare och koreograf som skulle framfört sitt delvis självbiografiska verk på scenen.

Föreställningen kretsar kring teman som identitet och kropp, och placerar sig mitt i sin politiska samtid.

Nu ställs dansföreställningen in på grund av säkerhetsläget efter den senaste veckans händelser, meddelar Judiska salongen på sin hemsida och i sociala medier. Beslutet har fattats i samråd med artisten.

– Vi hoppas kunna erbjuda föreställningen vid en senare tidpunkt, när vi är mogna för det, säger Anna Grinzweig Jacobsson, ordförande för Judiska salongen.

Vill inte kommentera säkerhetsläget

I övrigt vill hon inte kommentera läget, eller berätta om det finns någon hotbild mot Judiska salongen – en ideell förening som arrangerar öppna evenemang med judiskt tema inom litteratur, konst, teater, musik och dans i Göteborg.

ANNONS

Planerar ni att ställa in fler arrangemang framöver?

– Jag är ledsen men jag kan inte svara på det, säger Anna Grinzweig Jacobsson som inte vill diskutera säkerhetsstrategier i media.

Inte heller koreografen bakom den aktuella dansföreställningen vill uttala sig om varför föreställningen ställs in, eller om det föreligger någon hotbild.

– Det är ett väldigt känsligt och skört läge och jag kan inte kommentera detta överhuvudtaget. Jag hoppas att du respekterar det, säger artisten.

LÄS MER:Judar i Göteborg uppmanas ”gömma sin identitet”

LÄS MER:Recension: ”Bröllopspogromen” av Anna Grinzweig Jacobsson

LÄS MER:Gaza strömlöst – massmobilisering vid gränsen

LÄS MER:Det vet vi om Hamas attack mot Israel

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS