Jennifer Aniston tolkar klassiska kontorsfilmen

”9 to 5” är framför allt känd för sitt ledmotiv av artisten Dolly Parton, som även har en central roll i filmen från 1980. Nu ska Jennifer Aniston ta sig an en ny version av verket.

ANNONS

Skådespelaren Jennifer Anistons produktionsbolag ska ta sig an en nytolkning av ”9 to 5”, rapporterar The Guardian.

Den amerikanska filmen från 1980 är framför allt känd för sitt ledmotiv av Dolly Parton. Sångerskan gör även gör en av huvudrollerna tillsammans med Jane Fonda och Lily Tomlin.

Arbetsplatskomedin ”9 to 5” handlar om om tre unga kvinnor som hämnas på sin sexistiska chef, efter år av psykologisk terror. Filmen nominerades till en Oscar i kategorin ”Bästa ledmotiv”. Parton erhöll också en Golden Globe-nominering för sin rolltolkning.

Ännu finns bara ett fåtal detaljer kring Anistons projekt. Enligt rapporter har Diablo Cody, känd från ”Juno”, rekryterats som manusförfattare.

ANNONS

Om Jennifer Aniston själv ska medverka i filmen är för tillfället oklart. Skådespelarens senaste film var uppföljaren till ”Murder mystery”, som kom förra året.

LÄS MER:”Vänner”-skådisarna hyllar sin döda kollega Matthew Perry

LÄS MER:Alla vinnare, förlorare och kläder på Golden Globe

LÄS MER:Vi ljusskygga kräldjur förtjänar också att må bra

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS