GP spår att 2019 blir sångerskan Linn Koch-Emmerys år.
GP spår att 2019 blir sångerskan Linn Koch-Emmerys år.

Hon blir en stjärna under 2019

Linn Koch-Emmery har turnerat med Johnossi, öppnat för Pussy Riot på Liseberg och lyfts fram av P3. Mycket tyder på att 2019 blir hennes år.

ANNONS

Det enda man säkert vet är att inget blir exakt som man tror. Alltså är det vanskligt att sia om framtiden, men det struntar vi i. För 2019 har precis lämnat grindarna och som så ofta finns det massor av lovande artister att lyfta fram i det svenska racet.

När GP kikar djupt i kristallkulan är det dock ett namn som träder fram lite tydligare än de andra och som vi tror kommer att få ett publikt genombrott under året – Linn Koch Emmery.

– Nej vad säger du, är det sant ..? Wow! Fan vad kul, skrattar den 26-åriga sångerskan när GP når henne på mobilen hemma i lägenheten i Stockholm.

ANNONS

Turnerade med Johnossi

Linn Koch-Emmery debuterade 2016 och fick rejält med uppmärksamhet redan året efter med sin första ep. Faktiskt så mycket att Johnossi tog med henne som förband på en massiv Tysklandsturné, som inte bara erbjöd värdefull spelrutin utan dessutom byggde upp hennes namn och gjorde att Linn Koch-Emmery nu har en publik i städer som Rostock, Dresden, Bochum och Hamburg.

LÄS MER:Tio artister du inte får missa 2019

– Jag har spelat i England, USA och Mexiko också men bäst har det gått i Tyskland, till och med bättre än här hemma i Sverige. Vet inte riktigt varför. Kanske för att svenskarna hellre lyssnar på pop än på den typ av indierock som jag spelar? Så har det varit i alla fall.

Linn Koch-Emmery har hyllats av både P3 och utländska musikbloggar.
Linn Koch-Emmery har hyllats av både P3 och utländska musikbloggar.

"Framtidens artist" i P3

Men det kan vara på väg att ändras. Eller korrigeras. Bara det senaste halvåret har Linn Koch-Emmery varit förband till ryska Pussy Riot på Lisebergs stora scen, hon har släppt den hyllade ep:n Waves och utsågs nu i december till framtidens svenska artist av Sveriges Radios mäktiga musikkanal P3. Dessutom har hon redan hyllats i stora bloggar och musiksajter som DIY Magazine, Passport approved och The line of best fit.

– Det känns såklart väldigt peppande och som att något är på väg att hända. Inte minst hos er i Göteborg. Jag har spelat på Liseberg, Hoki Moki, Oceanen, Pustervik och lite överallt känns det som.

ANNONS

Och snart är hon här igen. Redan den 28 februari kommer Linn Koch-Emmery till Nefertiti på sin vinter- och vårturné som även tar henne till Norge och Tyskland.

Ny musik under året

– Mycket kommer att hända under 2019 och det är redan fullt ös. Om en vecka spelar jag på en festival i Holland och sedan rullar det på i vågor fram till maj.

Därefter väntar en rad sommarfestivaler runt om i Europa, och parallellt med allt spelande arbetar Linn Koch-Emmery också med ny musik och tänker släppa en skiva antingen nu i vår eller mer troligt efter sommaren.

– Jag räknar med att det ska bli ett fullt album den här gången. Det vore kul efter att ha släppt två ep.

FAKTA

Namn: Linn Koch-Emmery.

Ålder: 26 år.

Från: Norrköping.

Bor: I Stockholm sedan fyra år.

Bakgrund: Bildade sitt första band redan som 13-åring ihop med sin syster.

Aktuell med: Ep:n Waves och spelning på Nefertiti 28 februari.

ANNONS