Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Här är kändisarnas nya skönhetstrend

Skönhetstrender kommer och går och kändisar är duktiga på att hoppa på de senaste "knepen". För stjärnor som Kim Kardashian West, Cher och Jason Statham är det nu blod som gäller.

Vem vill inte ha en ung och fräsch hud? Men många tar till extrema metoder i jakten på skönhet. Och nya trenden bland flera Hollywoodstjärnor är lite mer extrem än vad många är bekväma med; blod, skriver nyhetssajten New York Post.

Kvinnan bakom den nya skönhetstrenden heter enligt den amerikanska tidningen Barbara Sturm och är från Tyskland. Hon är känd för vad som kallas för en "vampyrbehandling" som använts av bland annat realitystjärnan Kim Kardashian West. Den går ut på att sprida ett lager av klientens egna blod på huden. Dessutom används nålar för att injicera djupare i huden.

Kräm gjord på blod

Den senaste "uppfinningen" är en kräm gjord av klienternas egna blod som kallas för "M1". Enligt tidningen kostar en burk 950 amerikanska dollar. Alltså drygt 8500 svenska kronor. Blodet tappas och en personlig kräm blandas. Några av alla stjärnor som använder krämen uppges vara Cher, Rosie Huntington-Whiteley och Jason Statham.

Kräver särskild lista

Men att få tag på krämen är inte det enklaste. Antingen får man flyga till Tyskland och någon av Barbara Sturm´s spa eller så får hon komma på besök. Men då måste du vara med på en särskild lista.

Enligt Barbara Sturm ska krämen ha antiinflammatoriska egenskaper och proteiner som hjälper till att få huden att se yngre ut. Någon kanske undrar om detta är lagligt, och i New York är det så. 

- Blod kan tappas utanför kliniker i exempelvis hemmiljö, säger Hälsodepartementet i New York till New York Post.

Inga vetenskapliga bevis

Men den amerikanska dermatologen Evan Rieder är skeptisk till skönhetsknepet.

- Plasma är effektivt om det injiceras eftersom det behöver gå in djupt. Frågan är om det blir någon biologisk aktivitet, säger han till tidningen och berättar att han inte sett några vetenskapliga bevis på att krämen fungerar som det påstås.