Samtal med Liv Strömquist, Anna-Lena Laurén och Kattis Ahlström går att ta del av gratis på olika vis under Bokmässehelgen.
Samtal med Liv Strömquist, Anna-Lena Laurén och Kattis Ahlström går att ta del av gratis på olika vis under Bokmässehelgen. Bild: Carl-Olof Zimmerman/TT

Gratis kulturevenemang i Göteborg under Bokmässan

Bokmässa i Betlehemskyrkan och samtal om skönhet. Tycker du att Bokmässans biljett är för dyr? GP Kultur listar litteraturevenemang i Göteborg du kan ta del av helt gratis i helgen.

ANNONS
|
Gratis kulturevenemang under Bokmässan
Bild: Carl-Olof Zimmerman/TT

Bokmässa i Betlehemskyrkan

Torsdag till söndag bjuder Betlehemskyrkan in till en egen bokmässa, med en rad författarbesök. Här talar författaren Maria Küchen och poeten Jonas Gren om liv och död, Kattis Ahlström och psykiater Ullakarin Nyberg om konsten att mötas och Kalle Moraeus om att åldras. Samtalen sänds digitalt, men kyrkan räknar med att kunna ta emot gott om besökare på plats. Det är gratis att delta. Mer information på www.betlehemskyrkan.se.
Gratis kulturevenemang under Bokmässan
Bild: DN

Globala torget på Världskulturmuseet

Globala torget har varit en del av Bokmässan i Göteborg under 20 år, men nytt för 2021 är att samtal och seminarier också sker på Världskulturmuseet, med fri entré. Både torsdag, fredag och lördag sker flera programpunkter om dagen, med fokus på tillståndet för demokratin i världen. Fredag 24 september kl. 12:30 - 13:50 får Anna-Lena Laurén, författare och Rysslandskorrespondent i DN, fria händer att kommentera dagsfärska ämnen. Läs hela programmet för Globala torget på www.varldskulturmuseet.se.
Gratis kulturevenemang under Bokmässan
Bild: Johan Nilsson/TT

Narcissisterna anfaller – hur blev vi så besatta av vårt yttre?

Under Bokmässan bjuder GP på ett samtal om skönhet och ängslighet i vår tid, mellan Liv Strömquist och Daniel Sjölin på Göteborgs konstmuseum, modererat av GP Kulturs idé- och kritikredaktör Sanna Samuelsson. Här diskuteras skönhet och ängslighet i vår tid och samtalet sänds lördag 25 september kl 19, på www.gp.se.
Gratis kulturevenemang under Bokmässan
Bild: Nora Lorek

Bokmarknad på Lagerhuset

Mellan Järntorget och Esperantoplatsen ligger Lagerhuset, Göteborgs mötesplats för förlag, tidskrifter och annan litterär verksamhet. Mitt i Bokmässan arrangeras en bokmarknad med tält, bokbord och signeringar utanför huset, där ett trettiotal förlag och tidskrifter medverkar. Som en minibokmässa fast utomhus. Bokmarknaden sker lördag 25 september kl 11.00 - 16.00.
Gratis kulturevenemang under Bokmässan
Bild: Ali Lorestani/TT

Finsk författarmatiné på Stadsbiblioteket

Röster med anknytning till Finland möts i den traditionella finska författarmatinén som arrangeras under Bokmässan. I år möts Anna Järvinen, Tiina Laitila Kälvemark, Leo Ylitalos och Maarit Turtiainens i ett samtal modererat av författaren Asko Sahlberg. Samtalet sker lördag 25 september kl. 14:00–15:30. Det finns ett begränsat antal platser som kräver förbokning, men det går också att se online gratis. För mer information, besök https://www.stadsbiblioteket.nu.
Gratis kulturevenemang under Bokmässan
Bild: Duygu Getiren/TT

Bokbastionen i Göteborg

Projektet Bokbastionen, som drivs av Svenska Bokhandlareföreningen med stöd av Statens Kulturråd, stödjer fysiska bokhandlar och under Bokmässan besöker de två mindre sådana i stan. På onsdag 22 september kl 18 anordnas en ”Postkolonial förfest” med Elin Anna Labba och David Vikgren på Mare litteratur. Begränsat antal platser, men samtalet sänds också som ljud framöver. Läs mer på www.marelitteratur.se.
På lördag den 24 september kl 19 anordnas ett författarsamtal med Sara Stridsberg om hennes nya bok ”Hunter i Huskvarna” på Majornas böcker och kaffe.

LÄS MER:Bokmässan snuvas på lättnaderna

LÄS MER:Angereds bokmässa växer – lockar livepublik till flera platser

LÄS MER:Nordisk litteratur i fokus på Bokmässan i Göteborg 2021

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS