Gratis bio med Oscarsvinnaren i Slottsskogen

Martial arts-stjärnan Michelle Yeoh imponerar med oväntade komiska talanger i Oscarsvinnaren ”Everything everywhere all at once”. 17 augusti visas filmen gratis på stor duk i Azaleadalen.

ANNONS
|

Göteborgs filmfestival visar än en gång utomhusbio i Slottsskogen, nu i samarbete med Göteborgs 400-årjubileum. För att fira staden och alla dess filmälskare bjuds det på filmvisning i dagarna två i Azaleadalen.

Först ut är den speedade actionkomedin ”Everything everywhere all at once” som kammade hem hela åtta Oscarsstatyetter på galan, bland annat för bästa film.

Där briljerar Martial arts-stjärnan Michelle Yeoh som blev historisk när hon belönades med en Oscar. Hon porträtterar Evelyn, en äldre kinesisk-amerikansk kvinna som äger en tvättomat och har det allmänt kämpigt. Kunderna klagar och maken vill skiljas. När hon oväntat får chansen att rädda världen genom att bekämpa ondskan i ett antal parallella universum är hon därför inte direkt nödbedd.

ANNONS

Korvfingrar och svängande höfter

– Det känns otroligt roligt att få bjuda in alla göteborgare till en somrig filmfest i grönskan. Vi har valt engagerande, fartiga och lite galna filmer som garanterat kommer få hela Slottsskogen att svänga på både höfter och korvfingrar, kommenterar Jonas Holmberg, konstnärlig ledare för Göteborgs filmfestival med en blinkning till en surrealistisk scen med just korvfingrar i ”Everything everywhere all at once”.

Också en annan Oscarsaktuell film kommer att visas i Azaleadalen. Det är ”Elvis” – Baz Luhrmanns flärdfulla och medryckande berättelse om Elvis Presley. Här får publiken inblick i hur artisten manipulerades av sin girige manager – Tom Hanks är makalös i rollen – och till slut mest trampade runt i manegen som ett skamfilat cirkusdjur.

Austin Butler nominerades efter insatsen för en Oscar i kategorin bästa manliga huvudroll. En statyett han dock förlorade till Brendan Fraser , som prisades för rollen i ”The whale”.

LÄS MER:Recension: ”Elvis” i regi av Baz Luhrmann

LÄS MER:Recension: ”Everything everywhere all at once” i regi av Dan Kwan och Daniel Scheinert

LÄS MER:Michelle Yeoh skrev historia – vann Oscar på förutsägbar gala

Göteborg filmfestival Open air

Vad: gratis filmvisningar utomhus.

Var: Azaleadalen i Slottskogen

När: 17-18 augusti. Filmen startar kl 21:15. Från kl 18 finns DJ och food trucks på plats.

Filmerna som visas: Oscarsvinnaren ”Everything everywhere all at once” (torsdag 17 augusti) och Baz Luhrmanns ”Elvis” (fredag 18 augusti).

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS