GP Scen på Kungstorget med Jackie Mere, Josef Slunge och Klara Goliger

GP fortsätter lyfta musiken från Göteborg. Lördag 2 september är det GP Scen på Kungstorget med Jackie Mere, Josef Slunge och Klara Goliger. Konserten direktsänds på gp.se
– Det blir som klassåterträff, skrattar stjärnskottet Jackie Mere.

ANNONS
|

Under pandemin producerade och visade GP ett sort antal konserter runtom i Göteborg. Sommaren 2021 samarbetade tidningen med Kulturkalaset och visade unika shower med Silvana Imam på Götaplatsen och Evergrey vid Färjenäs.

Nu fortsätter satsningen med en timme GP Scen under Kulturkalaset på Kungstorget kl 17 på lördag.

– Det är en fin möjlighet för oss att vara med och lyfta den lokala kulturen och ny, spännande musik från Göteborg, säger Johan Lindqvist, projektledare för GP Scen som i samarbete med Kulturkalaset valt ut de artister som uppträder.

Jackie Mere syntes i ”Allsång på Skansen”

Tiden delas av Klara Goliger vars debutalbum ”The Piano chair” från 2022 hyllats såväl i GP som i andra medier, likaledes uppmärksammade Josef Slunge från Majorna som gästade Cleo på Way Out West samt Jackie Mere från Biskopsgården som fått sitt genombrott under sommaren.

ANNONS

– Det ska bli skitkul, säger Jackie Mere som bland annat kommer köra sin nysläppta låt ”Hire someone to break your heart”.

Jackie Mere har haft en intensiv sommar med framträdanden på bland annat Jubileumsfestivalen i Göteborg och i SVT under ”Allsång på Skansen”.

– Jag var jättenervös, men det var så kul! Jag var sjuk tyvärr, men det var jätteroligt ändå. Sedan satt jag såklart efteråt och kollade på detaljer jag hade kunnat göra annorlunda, säger Jackie Mere.

– Jubileumsfesten i Göteborg var också fantastiskt. Det var första gången vi fick tillfälle att spela hela plattan på hemmaplan, så det kändes speciellt med familj, vänner och gamla gymnasiekompisar i publiken.

Jackie Mere och Josef Slunge klasskompisar på Nordhem

Även framträdandet på GP Scen kommer att innebära lite av en tillbakablick till skolan. Jackie Mere och Josef Slunge var nämligen klasskompisar under högstadiet på Nordhemsskolan.

– Vi umgicks inte då utan var i lite olika gäng, men gick ju i samma klass så vi hade koll på varandra. Det ska bli kul att ses igen, säger Jackie Mere som släpper sitt debutalbum i höst men redan jobbar på nytt material.

– Jag är sugen på det i alla fall och har börjat lite. Under sommaren har jag behövt leva lite och ”fuck shit up” så att jag får nya grejer att skriva om. Och det kan man väl säga att jag lyckats med.

ANNONS

Liksom tidigare blir det alltså berättelser direkt ur livet som är bränsle för Jackie Meres texter.

– Med mina tidigare låtar har jag gläntat lite på dörren till saker jag velat skriva om men inte riktigt vågat. Nu kommer jag vara ännu mer brutalt ärligt och gräver lite djupare i alla tankar. Men det är långt ifrån färdigt.

GP Scen är en del av Kulturkalaset och äger rum på Kungstorget, lördag mellan 17 och 18. Presentatör från GP är Anna Rosenström. Konserten sänds också direkt på gp.se.

LÄS MER:Miriam Bryant avslutar firandet av Göteborg på Kungstorget

LÄS MER:Nya artister klara för Göteborgs kulturkalas 2023

LÄS MER:På pianopallen med hyllade debutanten Klara Goliger

LÄS MER:Josef Slunge vågar äntligen tro på i morgon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS