Göteborgsfamiljen slipper vite – kontrollanterna är nöjda

Göteborgsfamiljen, tidigare Avenyfamiljen, har åtgärdat sina brister efter beslut från miljöförvaltningen. Koncernen fick en tuff valborg när tre av deras nyöppnade restauranger prickades på premiärkvällen, men nu slipper de vite.

ANNONS
|

Sveriges restauranger, barer och caféer är skyldiga att följa lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Kontrollanterna som besökte Göteborgsfamiljens restauranger vid Skanstorget på valborgsmässoafton anmärkte bland annat på för stora sällskap, för kort avstånd samt trängsel vid baren. En bedömning som Göteborgsfamiljen var kritiska till.

Företagets vd Patrik Hermansson menar att det inte förekom någon trängsel.

”Vi har bra och tydliga rutiner men har självklart haft ytterligare genomgångar av dessa med våra medarbetare efter miljöförvaltningens synpunkter”, skrev Patrik Hermansson i samband med kritiken och påpekade dessutom att kontrollen var godtycklig.

LÄS MER:Skanshofs uteserveringar prickades på premiären

På Skanshof, Champagneria och Mucho Macho Taqueria skulle bristerna i vilket fall åtgärdas så snabbt som möjligt enligt miljöförvaltningen, vilket Göteborgsfamiljen gjort. Därmed slipper de betala vite, något de annars hade behövt göra enligt förvaltningens tidigare beslut från den 11 maj.

ANNONS

– Vi bedömde att de följt de saker vi skrivit i beslutet, säger Sara Udéhn, tillfällig enhetschef på livsmedelskontrollen och tidigare samordnare för trängselkontroller i Göteborg.

Samtliga restauranger har gjort åtgärder

Under valborgsmässoafton prickades även Göteborgsfamiljens Made in China, Kafé Magasinet och Taverna Averna på Tredje Långgatan. Det gjorde också Werners Bistro på Parkgatan och Whoopsie Daisy vid Wieselgrensplatsen. Miljöförvaltningen meddelar att alla ägare har rättat till sina brister och därför nu inte behöver betala vite.

Förra helgen (21-22 maj) konstaterades brister på ytterligare tre restauranger. Bland annat ett café på Vasagatan, där beslut om vite tagits.

När kontrollanterna hittar brister på en restaurang skickar de sina anmärkningar till restaurangägaren i form av en kontrollrapport. Om bristen är av lite mer allvarligt slag tillkommer ett löpande vite. En summa ägarna dock slipper betala om de skyndsamt åtgärdar bristerna.

LÄS MER:Grannarnas krig mot Göteborgsfamiljens nya jättekrog

Första juni förväntas restriktionerna lätta och restauranger kan ha öppet till 22:30.

Är ni oroliga att det kommer öka trängseln?

– Nej, det gör att restaurangerna kan hinna med ytterligare en sittning. Jag tror till och med att det kan bli bättre, säger Sara Udéhn.

LÄS MER:Oacceptabelt trångt på Andra Långgatan – böter hotar

LÄS MER:Här är trängselkontrollanternas nya taktik inför sommaren

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS