Frida Lernstål, marknads- och eventansvarig på krogarna Sing Sing, Folk och Dubbel Dubbel, trivs med uppdraget att göra Göteborg lite roligare.
Frida Lernstål, marknads- och eventansvarig på krogarna Sing Sing, Folk och Dubbel Dubbel, trivs med uppdraget att göra Göteborg lite roligare. Bild: Anders Ylander

Frida Lernstål peppad av att ha inflytande

Frida Lernstål, marknads- och eventansvarig på Sing Sing, Folk och Dubbel Dubbel, är ny på listan över vilka som har makt i utelivets Göteborg.
– Det är jättekul att bidra till att människor har kul, säger hon.

ANNONS

Frida Lernstål har haft sitt uppdrag i knappt två år och har redan hunnit sätta av avtryck i Göteborgs krogliv. Med populära afterworks, ostronfredagar och karaokequiz har hon stärkt positionen för de krogar hon jobbat med.

– Det är ett skitkul jobb, jätteroligt. Min tjänst fanns inte sedan tidigare så jag har fått skapa min egen roll. Det har varit tacksamt eftersom jag kom till starka varumärken, men som behövde synas ännu mer.

– Så det har jag jobbat med under 2019 och det har gått bra, konstaterar Frida Lernstål, som är utbildad kulturprojektledare och tidigare haft uppdrag på bland annat Gothenburg film studios och Göteborgs filmfestival.

ANNONS

Hon var dessutom med och drog igång feministiska Klubb 8 och har hunnit med en mindre lyckosam kafésatsning i Linné.

– Det var den där klassiska drömmen om att ha ett kafé, men det var inte riktigt genomtänkt. Vi testade ett år innan vi stängde. Även om det inte blev mer så lärde jag mig mycket, säger hon.

Nu delar alltså Frida Lernstål sin tid mellan tre olika, profilerade krogar.

– Jag vill ha roligt på jobbet och ha ett kreativt arbete. Så även om det är lite spretigt passar det mig bra att jobba med tre olika ställen. Då blir jag inte uttråkad.

Riktar ni er till ungefär samma publik, eller varierar det mellan ställena?

– Sing Sing skiljer sig åt från Folk och Dubbel Dubbel. Till Sing Sing kommer en bredare publik, det är mycket företagsgäster och ett brett åldersspann på folk som alla vill sjunga karaoke. På Dubbel Dubbel handlar det i första hand om att marknadsföra själva maten.

Vad har gått bäst under året?

– Dubbel Dubbel på Polhemsplatsen har fungerat jättebra samtidigt som Folk har fått något av en nystart.

Hur ser planerna ut för nästa år?

– Dubbel Dubbel kommer expandera med trettio nya restauranger över tre år. Vi ska öppna tio ny ställen nästa år i stora svenska städer. Det kommer bli mycket jobb, men roligt. Det ska bli en utmaning att komma till nya ställen och börja om från noll. Varje stad har sin egen karaktär så det gäller att vara ödmjuk inför det.

ANNONS

Vad är det som gör att Dubbel Dubbel har potential att expandera i den takten?

– Vi serverar jättebra mat till ett bra pris. Vi erbjuder en trevlig atmosfär som är lite cool samtidigt som det känns inbjudande att komma till oss.

Hur mår kroglivet i Göteborg tycker du?

– Det händer mycket, vi har många bra spelställen, mycket bra musik. Sedan skulle jag vilja se mer av do it yourself-klubbar. Men generellt mår kulturstaden Göteborg ganska bra.

Hur känns det att hamna på GP:s maktlista?

– Det är smickrande och ingenting jag alls förväntat mig. Men jag tänker att min makt handlar om att bidra till att folk har kul i stan. Och det känns ju fint. Nu vill jag bara fortsätta göra ett så bra jobb som möjligt.

Juryns motiverig:

"Maten är fortsatt god men det är numera minst lika mycket evenemangen som drar folk till Folk, Dubbel Dubbel och Sing Sing. Frida Lernstål är restauranggruppens nya ansikte utåt och håller i trådarna bakom populära afterworks, ostronfredagar och karaokequiz. Hon är även en av tre bakom Klubb 8, en feministisk klubb som vill ge plats åt fler kvinnor i branschen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS