Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

A bigger splash

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Drama

Regi: Luca Guadagnino

Med: Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts, Dakota Johnson m fl

ITALIEN 2015 (124 min)

1969 regisserade fransmannen Jacques Deray Bassängen med bland andra Alain Delon och Romy Schneider, en film som Luca Guadagninos A bigger splash är en remake på men där originalets Saint Tropez här bytts ut mot den italienska ön Pantelleria belägen precis mitt emellan Sicilien och Tunisien.

Tilda Swintons Bowieaktiga rockstjärna Marianne Lane har tagit en paus i karriären tillsammans med den unge pojkvännen Paul (Matthias Schoenaerts), dokumentärfilmare med ett misslyckat självmord i bagaget, för att repa sig efter en stämbandsoperation.

Plötsligt dyker ex-älskaren och musikproducenten Harry (Ralph Fiennes) upp i sällskap med ung dotter (Dakota Johnson).

Det är Harry som en gång presenterat – eller lämnat över som han själv ser det – Marianne till Paul, men det är uppenbart att Harry fortfarande har starka känslor för Marianne och att de är åtminstone till viss del ömsesidiga.

Det hela utvecklas snabbt till ett självupptaget kammarspel med möjligt dunkla drifter, men som när det mörknar mot slutet inte riktigt vet vart det är på väg och som lämnar en viss eftersmak av snopenhet.

Största behållningen är Fiennes – rolig som den gränslösa, utsvävande, maniska och mycket irriterande objudna gästen ständigt pratandes om sig själv och sitt. Och som gör en på pricken träffsäker Mick Jaggersk ryckdans.