Fansen träffade Marcus & Martinus i Nordstan

Marcus & Martinus var på blixtvisit i Göteborg för att träffa fans som samlats i Nordstan. De hann rita två hjärtan åt Daniella Schamoun och Melanie Munoz.
– Vi ska tatuera in dem på handlederna när vi hunnit fylla arton.

ANNONS
|

Hundratals fans väntade i Nordstan på onsdagseftermiddagen. Den där öppna ytan utanför Åhléns och Hemköp var inte längre just en tom yta som folk släntrar över på väg hem från skola och jobb.

Nu hade en liten scen byggts och stod redo för Marcus och Martinus. En handfull stora, starka ordningsvakter hovrade runt det som var ett helt öppet backstage i väntan på att tvillingarna skulle komma in via en av entréerna från Östra hamngatan.

Ordning och reda på fansen

Många hade väntat länge och var mer än redo.

– Vi kör ”Elektrisk” en gång till så kommer dom, lovade konferenciern.

Duons i särklass största hit, med 97 miljoner strömningar på Spotify, pumpade ut för andra gången och den peppade publiken sjöng med.

ANNONS

Men M&M dröjde, och dröjde lite till. Fast så, till slut, studsade Marcus och Martinus Gunnarsen in på scenen och körde sin senaste låt ”Air” som de tävlar med i Melodifestival-finalen nästa lördag.

Redan innan hade alla på plats fått veta vad som gällde. Upp på scenen från publikens vänstra sida, snabb selfie men inga kramar (covid ni vet), och sedan ned igen på andra sidan.

Marcus & Martinus

Födda: 21 februari 2002, Marcus 15 minuter innan Martinus.

Bor: Trofors, Norge.

Bakgrund: Blev kända som tioåringar när de vann Melodi grand prix junior (Lilla Melodifestivalen i Norge) med låten ”To dråper vann” 2012. Slog igenom på allvar med superhiten ”Elektrisk” 2015. 2022 medverkade de i och vann ”Masked singer Sverige” där de sjöng varannan låt under masken Spelmannen.

Aktuella: I final i Melodifestivalen med låten ”Air”.

Allt går väldigt smidigt. Tvillingarna har gjort det här förut. Hinner till och med konstatera ”vilket fint väder vi har” och ta en bild på hela den jublande publiken ...

”En! To! Tre! och alla armar är i luften.

Bland de allra första upp på scenen är kompisarna Daniella Schamoun och Melanie Munoz som hade en tydlig plan för dagen. De visar upp en lapp med två ritade hjärtan. Det är tvillingarna som tecknat.

– Vi ska tatuera oss tillsammans, på handlederna. Jag fyller arton år i augusti, så då ska vi göra det, berättar en lycklig Daniella Schamoun och fortsätter:

– Vi har följt dem sedan åtta år tillbaka så det är väldigt speciellt att få träffa dem, de är ganska sällan de är i Göteborg. Det kändes bra, de bryr sig så mycket om fansen. De är alltid snälla och trevliga, bara det här är ju ett exempel på det.

ANNONS

Hur kändes det att vara däruppe?

– Det går så snabbt så man hinner inte ta in vad som händer, man får prata om det sedan efteråt när allt lugnat sig lite, säger Melanie Munoz.

Kompis-kvartetten Molly Persson, Hanna Lindelund, Johanna Eriksson och Wilma Hagebratt från Göteborg tog också chansen att träffa Marcus och Martinus.

– Det var fantastiskt, vi kom hit direkt från skolan. Det har varit en barndomsdröm att få träffa dom. De sade att jag hade en snygg jacka.

LÄS MER:Marcus & Martinus om Melodifestivalen: ”Vill visa att vi blivit äldre”

LÄS MER:Så följer "vuxnare" Marcus & Martinus upp segern

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS