Marcus & Martinus firade med champagnesprut på efterfesten i Lidköping.
Marcus & Martinus firade med champagnesprut på efterfesten i Lidköping. Bild: Jessica Gow/TT

Så följer "vuxnare" Marcus & Martinus upp segern

Svenska folket tog Marcus & Martinus till sina hjärtan och skickade dem till finalen i Melodifestivalen. Nu kanske norrmännen snart flyttar till Sverige. Eller?
– Vi kanske måste det snart. Det är på tiden, säger Martinus Gunnarsen och skrattar.

ANNONS

Till tonerna av duons allra första hit "Elektrisk" i högtalarna kom Marcus & Martinus till efterfesten på Stadshotellet i Lidköping efter segern i den tredje deltävlingen i Melodifestivalen.

Men tiden som barnstjärnor är förbi. Den norska duon har kommit ut på andra sidan pandemin med en plan att fortsätta sin karriär som "vuxna" popstjärnor och att det mer moderna soundet i låten "Air" gick hem i Melodifestivalen visar att de är på rätt väg.

Följer planen

Bröderna var mycket lättade efter att finalplatsen var säkrad. Nu ska duon förbereda sig för finalen i Friends arena den 11 mars. Men sen kommer ny musik. Och därefter blir det en turné över hela Europa.

ANNONS

– Vi har satt ihop en plan och vi ska följa den planen oavsett hur det går i Melodifestivalen. Och så hoppas vi att folket vill följa med och lyssna på den musiken, säger Marcus Gunnarsen.

Marcus & Martinus arbetar redan med svenska producenter, har kontrakt med ett svenskt skivbolag och arbetar med en svensk pr-byrå. Som artister är de nästan mer svenskar än norrmän och de tillbringar mycket tid här. Även om de bor kvar i lilla Trofors, cirka 1 000 invånare, i norra Norge där de även spelar med stadens division 3-lag i fotboll.

– Stockholm är musikhuvudstaden i Skandinavien och vi jobbar med fantastiskt begåvade människor. Så det är därför vi jobbar här, säger Marcus Gunnarsen.

Marcus & Martinus är måna om att växa som artister, fast att göra det smart. De tänker inte bryta med sina gamla fans utan hoppas att de barn och ungdomar som gillade dem på 2010-talet vill växa upp med dem.

– Vi vill visa att det går att växa upp utan att göra några stora fel. Att vi kan vara Marcus & Martinus, men att vi har blivit vuxnare, säger Marcus Gunnarsen.

Rey släpper musik

Men först väntar en final i Melodifestivalen. Marcus & Martinus fick sällskap från deltävlingen i Lidköping av Paul Rey, som därmed är klar för sin tredje final på fyra år.

ANNONS

Det betyder mycket för honom och hans karriär.

– Låten har sitt eget liv utanför tävlingen, så det hänger inte enbart på hur det går i Mello, men att komma till final och få uppträda i Friends arena i finalen hjälper ju till att pusha låten, säger han.

Även Paul Rey planerar ny musik och turné i sommar.

– Det kommer att vara lite spelningar i Sverige i sommar och det kommer att komma ny musik så det finns mer pepp att hämta, säger han.

Nu väntar den sista deltävlingen i Melodifestivalen. I Malmö på lördag gör bland annat Loreen comeback i tävlingen. Eurovisionsvinnaren från 2012 är tillbaka i tävlingen för första gången sedan dess, med låten "Tattoo".

Hon utmanas av bland annat Mariette och Tiktokprofilen Emil Henrohn.

Paul Rey med flickvännen Dalia på efterfesten efter den tredje deltävlingen av Melodifestivalen i Lidköping.
Paul Rey med flickvännen Dalia på efterfesten efter den tredje deltävlingen av Melodifestivalen i Lidköping. Bild: Jessica Gow/TT

Fakta: Klara för final i Melodifestivalen hittills

Tone Sekelius: "Rhythm of my show".

Jon Henrik Fjällgren, Arc North featuring Adam Woods: "Where are you (Savezan)".

Maria Sur: "Never give up".

Panetoz: "On my way".

Marcus & Martinus: "Air".

Paul Rey: "Royals".

Två bidrag från deltävlingen i Malmö går direkt till final och de åtta bidrag som kom trea respektive fyra i deltävlingarna gör upp om fyra finalplatser i semifinalen i Örnsköldsvik den 4 mars. Finalen avgörs den 11 mars.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS