Familjen anklagar auktionsfirman för att stjäla Tom Pettys kläder

Kepsar, t-shirtar och skor. Många av de plagg som Tom Petty bar under sin livstid auktioneras olovligen ut, det menar hans familj.
– Vi tar anklagelserna väldigt seriöst, säger auktionsföretagets advokat till The Guardian.

ANNONS
|

Tom Pettys kläder säljs olovligen via en auktionsbyrå i Boston, det menar hans familj. Petty dog 2017, men redan 2015 förlorade hans första fru deras familjehem till banken JP Morgan. Banken sålde sedan en stor del av husets innehåll, däribland kläder, till auktionsbyrån RR Auctions.

Pettys familj anklagar nu företaget för att ha stulit kläderna och ber samlare och fans att inte köpa fler plagg förrän den juridiska processen klarats av.

– De här kläderna har stort sentimentalt värde för oss och Tom Pettys arv, säger en företrädare för familjen till The Guardian.

Pettys familj menar även att alla klädesplagg som säljs kommer från ett förråd som tillhör familjen. Anklagelserna baseras bland annat på observationer från personal och annan dokumentation.

ANNONS

Företaget RR Auctions advokat Mark S Zaid säger att de tar anklagelserna på stort allvar och berättar för The Guardian att de har samarbetat med familjen ända sedan början av tvisten och att de kommer fortsätta på det sättet "utan hot om onödiga rättsprocesser”.

På auktionshusets hemsida återfinns över 40 av Tom Pettys klädesplagg, däribland en känd svart- och vitrandig kavaj och en svart keps som han blev intervjuad av den australiensiske skivproducenten och journalisten Molly Meldrum i.

Tom Petty dog 2017, 66 år gammal.

LÄS MER:Bob Gruen om vännen Tina Turner

LÄS MER:Tom Pettys kläder säljs på auktion

LÄS MER:Fyra tidigare outgivna Tom Petty-låtar släpps

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS