Ed Sheeran släpper nya skivan ”Autumn variations” i höst

Ed Sheeran är redan tillbaka med ny musik. I september kommer albumet ”Autumn Variations” där han på nytt samarbetar med Taylor Swifts producent Aaron Dessner.

ANNONS
|

Ed Sheeran lade ut nyheten om det kommande albumet på sina sociala medier under torsdagen. Där berättar han om hur sångerna på den kommande skivan ”Autumn Variations” kom till under våren som en reaktion på en rad svåra saker som hänt i Sheerans liv.

”En del av sångerna skrev jag ur mitt eget perspektiv men andra andra handlar om mina nära vänner och saker de har varit med om”, berättar Ed Sheeran.

inspirerad av kompositören Elgar

Sheeran skriver om hur hans bror och hans pappa introducerat honom till den brittiske kompositören Edward Elgar och hans Enigma variations” där de fjorton musikstyckena handlar om olika vänner.

ANNONS

”Det inspirerade mig att göra min skiva”, menar Ed Sheeran.

Ed Sheeran släppte sitt senaste album ”Subtract” så sent som i maj. Då också i samarbete med producenten Aaron Dessner från The National, känd för att ha jobbat med Taylor Swift.

”Autumn Variations” släpps den 29 september.

LÄS MER:Avicii blir första svensk att nå 2 miljarder streams på Spotify

LÄS MER:Tidig Ed Sheeran-demo såld för 110 000 kronor

LÄS MER:Ed Sheeran slår rekord med "Eyes closed"

Låtarna på Ed Sheerans nya album

1. Magical

2. England

3. Amazing

4. Plastic Bag

5. Blue

6. American Town

7. That’s on Me

8. Page

9. Midnight

10. Spring

11. Punchline

12. When Will I Be Alright

13. The Day I Was Born

14. Head > Heels

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS