Dörren skadad av kylan – Sjöfartsmuseet fick stänga

Köldsmockan slog på trettondagen till mot Sjöfartsmuseet. Kylan skadade ytterdörren till det nyrenoverade museet. ”Vi kan tyvärr inte öppna förrän dörren är lagad” meddelade personalen via sociala medier.

ANNONS
|

Under lördagsmorgonen stod det klart att Sjöfartsmuseets ytterdörr inte stått pall för kylan. Minusgraderna och blåsten skadade dörren till den nya entrén. Medan reparatör inväntades tvingades museet därför hålla stängt i flera timmar under trettondagen, och göra ett avsteg från ordinarie öppettider.

– Det är såklart tråkigt för våra besökare, kommenterar museichefen Carina Sjöholm.

Enligt henne började ytterdörren strula redan på fredag eftermiddag.

– Det var innan stängning, och då höll vi dörren öppen, men det blev ganska kallt i minusgraderna.

Under lördagen fick de hålla den trasiga dörren stängd, eftersom huvudentrén är en del av museets utrymningsplan förklarar hon.

ANNONS

Sedan dörren lagats kunde museet ändå hålla öppet igen under eftermiddagen.

Det här är väl en ny dörr, men den gick ändå sönder?

– Ja, dörren är bara två år, men det är klart att det kan hända saker ändå. Jag har inte full koll på orsaken till skadan än, men det har ju varit väldigt kallt med mycket snö de senaste dagarna, säger Carina Sjöholm.

Enligt henne var representanter för såväl fastighetsägaren Higab som dörr- och låsföretaget Assa på plats på lördag förmiddag för att titta på dörren.

Nya Sjöfartsmuseet – en publiksuccé

10 december 2022 välkomnade Sjöfartsmuseet besökare igen efter att ha varit stängt i fyra år för renovering. Under invigningshelgen ringlade köerna långa och intresset för att se nya akvariet fyllt av levande korallrev, clownfiskar och torskbebisar visade sig vara överväldigande.

Under jul- och nyårshelgerna var besökarna så många att de fick köa minst en halvtimme för att komma in i de nyrenoverade lokalerna.

– Vi väntade oss en anstormning, men det har kommit mycket mer folk än vi kunde tänka oss, sa museichefen Carina Sjöholm till GP då.

Även senare har publiken fortsatt strömma till Sjöfartsmuseet där det i helgen bland annat är finissage för konstinstallationen ”Ljud ~ Våg ~ Vatten” av ljudkonstnären Gustav Lejelind och bildkonstnären Anna Liljedal.

ANNONS

LÄS MER:Uppåt för Göteborgs museer – tack vare Sjöfartsmuseet

LÄS MER:Efter fyra år – nu öppnar Sjöfartsmuseet igen

LÄS MER:Oväntat långa köer utanför nyöppnade Sjöfartsmuseet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS