Ingen mer snaps på danska TV2:s julbord.
Ingen mer snaps på danska TV2:s julbord. Bild: Johan Nilsson/TT

Danska TV2 slutar med snaps på julbord

Efter flera år av återkommande metoo-skandaler slutar danska TV2 med snaps på sina julbord. De anställda måste också gå hem vid midnatt, skriver danska Journalisten.

ANNONS
|

Danska public service-kanalen TV2 har fått nya regler för sina julbord.

Efter att flera fall av sexuella trakasserier och sexistiskt beteende uppdagats på kanalen har ledningen bestämt att julluncher som anordnas i företagets lokaler kommer att serveras med öl eller vin – men ingen starksprit. Anställda kommer också att skickas hem vid midnatt.

Huvudskyddsombudet Lennart Sten tror att många anställda uppfattar de nya reglerna som ”något nedlåtande”. Årets julbord på kanalens redaktioner i Köpenhamn och Odense kommer i år att hållas på restauranger utanför företagets lokaler, där de nya reglerna inte ska gälla.

Ett av TV2:s profilerade nyhetsankare fick sparken 2022 efter en extern utredning där flera kvinnor vittnat om trakasserier och sexistiskt beteende. Den avskedade mannen medgav att han tidvis haft ”dåligt omdöme”, men att det var ”en annan tid”, rapporterade Berlingske.

ANNONS

LÄS MER:Giorgia Meloni lämnar sin partner efter sexistiska kommentarer

LÄS MER:19 svenska stjärnor i upprop efter Rubiales kyss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS