Björn Werner slutar som GP:s kulturchef
Björn Werner slutar som GP:s kulturchef Bild: Robin Aron

Björn Werner slutar som GP:s kulturchef

Efter fem år på posten slutar Björn Werner som Göteborgs-Postens kulturchef. Beslutet kommer efter att han och familjen etablerat sig i Stockholm.
– Att vara kulturchef på GP är det finaste jobbet man kan ha. Men det är det också att vara pappa, säger han.

ANNONS
|

Björn Werner är för närvarande föräldraledig från sitt uppdrag som GP:s kulturchef. Under sin frånvaro har han och familjen inrättat ett liv i Stockholm. Nu väljer han att lämna sin tjänst.

– Att vara kulturchef på GP är det finaste jobbet man kan ha. Men det är det också att vara pappa, som jag blev för snart ett år sen. Och – jag vill inte att mitt barn ska växa upp med en pappa som inte är hemma. I valet mellan att vara en närvarande chef och en närvarande förälder väljer jag det senare.

Nästa vecka börjar Bokmässan i Göteborg och i GP:s monter är det som vanligt ett fulladdat program. Att moderera författarsamtal blir det sista Björn Werner gör i sin roll. När han därefter lämnar markerar det fem år på posten.

ANNONS

– Det känns förstås vemodigt. Men det har varit fem mycket spännande år där vi lyckats förändra GP Kultur till en piggare, mer angelägen och inte minst roligare kultursida. I dag är den både göteborgarnas självklara kultursida och en viktig röst i den nationella debatten. Det är jag mycket stolt över.

GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist håller med om att Björn Werner lyckats med uppdraget att modernisera tidningens kultursidor.

– Björn Werner har under de här åren vitaliserat vår kulturbevakning och själv blivit en stor profil. Jag är väldigt tacksam för det arbete Björn har gjort och önskar honom all lycka till framåt, säger Christofer Ahlqvist.

GP inleder nu processen med att rekrytera en ny kulturchef.

ANNONS