Anna Hedenmo lämnar SVT efter drygt 30 år.
Anna Hedenmo lämnar SVT efter drygt 30 år. Bild: Christine Olsson / TT

Anna Hedenmo lämnar SVT

Efter drygt trettio år lämnar Anna Hedenmo SVT för Handelsbankens ekonomikanal EFN. Det enligt ett pressmeddelande som profilen själv delar i sociala medier.
– Jag önskar henne all lycka till, understryker SVT:s programchef Michael Kucera.

ANNONS
|

Journalisten Anna Hedenmo har arbetat på SVT sedan 1993, där hon varit så väl nyhetsankare på ”Rapport” och ”Aktuellt” som programledare för ”Agenda” och ”Min sanning”.

Nu lämnar hon tv-kanalen för att leda ett eget intervjuprogram i EFN Ekonomikanalen. Hon ska också hålla i satsningar kopplade till det amerikanska presidentvalet.

– Efter drygt 30 fantastiska år på SVT känns det spännande och roligt att komma till EFN, en uppstickare med stora ambitioner, säger Anna Hedenmo i ett pressmeddelande.

”Glad för Annas skull”

För hennes chef på SVT, Michael Kucera, blir det nu till att försöka hitta en lämplig ersättare för den rutinerade programledaren.

ANNONS

– Det finns många kompetenta programledare på SVT, så vi kommer hitta en bra lösning för våra program framöver. Exakt hur vi ska göra behöver vi nu fundera på.

Vad tänker du om att Anna Hedenmo lämnar SVT efter drygt 30 år?

– Jag är glad för Annas skull och för att hon får ge sig i kast med ett nytt spännande uppdrag. Men det är tråkigt att förlora en så otroligt kompetent och erfaren journalist, och en rolig och uppskattad kollega. Jag önskar henne all lycka till.

Vet du varför Anna Hedenmo väljer att lämna SVT?

– Hon har fått ett spännande erbjudande. Men exakt hur hon resonerat får du fråga Anna själv om.

Flera kända namn arbetar för EFN

EFN är ett dotterbolag till Handelsbanken och publicerar i huvudsak program om ekonomi i webb-tv och podcast-format. Enligt bolagets årsredovisning har EFN ”som huvudsakligt syfte att sprida och distribuera redaktionellt innehåll på uppdrag av Handelsbanken.”

Sedan tidigare har EFN Ekonomikanalen rekryterat analytikern Henrik Mitelman och programledaren Gabriel Mellqvist från DI, samt författaren och journalisten Katrine Kielos-Marçal.

Även kulturskribenterna Åsa Linderborg, Fredrik Strage och Agri Ismaïl medverkar i EFN, som panelmedlemmar i ”Mammons rike”. Programmet leds av Jonas Malmborg, och har enligt Journalisten kallats ”ekonomijournalistikens Cyklopernas land” av Leo Lagercrantz, ansvarig utgivare för EFN.

ANNONS

Lagercrantz menar att Anna Hedenmo nu kommer att vara en nyckelperson i EFN:s utveckling framöver.

–Att Anna Hedenmo kommer till oss med sin kompetens och erfarenhet är ovärderligt för vår redaktion. Det är väldigt roligt att hon vill jobba med oss, säger han.

LÄS MER:Hanna Stjärne lämnar SVT

LÄS MER:Sommarens tio bästa tv-tips

LÄS MER:Fem punkter om nya strömningstjänsten Max

LÄS MER:Kära TV4, vi måste snacka om ”Masked singer” – igen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS