Andrew Lloyd Webber: ”Jag fick besök av en poltergeist”

Vissa avfärdar den andliga världen som rent nonsens. Andra tror kanske på den litegrann. Men Andrew Lloyd Webber har fördrivit en poltergeist från sitt hem, med hjälp av en präst.

ANNONS
|

Andrew Lloyd Webber har haft besök. Detta berättade stjärnkompositören i en intervju med tidningen The Telegraph tidigare i veckan. Han fick då frågan ”Har någon av dina teatrar någonsin varit hemsökta?” och svarade muntert: ”Nej, men ett av mina hus i Eaton hade en poltergeist”.

En poltergeist beskrivs, enligt tysk folktro, som en synnerligen omild gast. Den kan möblera om ditt hem eller knacka i väggarna. Ibland låter den vitrinskåp eller soffor sväva i luften. Vid sällsynta tillfällen går också gasten till angrepp.

”Vi anlitade en präst”

Men Lloyd Webbers poltergeist skall lyckligtvis vara intellektuell. ”Det tog teatermanus och la dem i en ordentlig hög i något konstigt rum längre bort” berättar kompositören.

ANNONS

Ändå var Lloyd Webber så irriterad att han till sist tog hjälp: av Jesus Kristus.

”Vi anlitade en präst som välsignade poltergeisten”; förklarar Lloyd Webber i tidningen. ”Då lämnade den huset omedelbart”

Även flera svenska kändisar har haft andliga upplevelser. Carolina Gynning och Lasse Hallström går till mediet Benny Rosenqvist, som talar med änglar, och även ger sminkkurser till kvinnor. Kung Carl Gustaf ska ha fått återkommande besök av ”Vita damen” på Kungliga slottet i Stockholm. Peter Stormare vaknade till ”en död gammal kärring” när han var med i ”Stjärnorna på Slottet”.

Till sist har även Ola Conny Wallgren, känd från programmet ”Ullared”, blivit drabbad. En gast smög sig på profilen när han tittade på TV – och strök honom lätt över skalpen. Något Ola-Conny berättar om i en intervju med Expressens bilaga ”Hälsoliv”.

LÄS MER:Recension: ”Silvia – mitt liv som drottning” – TV4 Play

LÄS MER:Recension: Lisebergs skräckhus

LÄS MER:Så var Lisebergs skräckexperiment Peak fear

LÄS MER:Här är tv- och filmfigurerna som skrämde oss som små

LÄS MER:Recension: ”Ghost stories” på GEST

LÄS MER:Recension: ”Halloween” på Liseberg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS