Äldre man på stol i Brunnsbo – flera meter upp i luften

Har du sett honom – den äldre mannen som sitter på en flygande stol i Brunnsbo? Med ryggen mot en tegelfasad sitter han till synes helt alldagligt med sin pipa och en tidning.
– Jättemärkligt, jag bara skrattade, säger tandläkaren Naser Rehaoui som har sin praktik i samma byggnad.

ANNONS
|

Den äldre herren i hatt och klädd i vad som skulle kunna vara en sydeuropeisk stil har fått många att reagera. Men det är varken hatten eller klädstilen som orsakat den stora uppståndelsen – det handlar snarare om hur han är placerad.

Han sitter nämligen på en stol, flera meter upp i luften, intill en tegelfasad på Brunnsbotorget.

– Jättemärkligt, jag bara skrattade. Han satt och rökte pipa och läste tidningen, säger säger tandläkaren Naser Rehaoui som har sin praktik i samma byggnad.

Tyskar på väggen

Varför sitter då den äldre herren där?

Faktum är att han inte ensam om att ”sitta på en stol på en husfasad” i Brunnsbo. Den med ett skarpt öga kan få syn på fler äldre personer som gör samma sak.

ANNONS

Tidigare i veckan anlände flera skådespelare i åldrarna 68-85 år från Tyskland och Österrike för att delta i en performance av konstnären Angie Hiesl.

– Det här är en väldigt stort internationell grej som nu kommer till lilla pluttiga Brunnsbo. Vi är väldigt glada för det, säger Anki Kallenberg på Community center Brunnsbo som tillsammans med Bostadsbolaget och Göteborgs dans- och teaterfestival fått hit föreställningen.

Första gången i Sverige

X-times people chair, som performanceföreställningen heter, har visats i 34 städer i 16 länder i Europa och Nord- och Sydamerika. Brunnsbobesöket blir det första i Sverige.

– Det är häftigt att se de här gamla människorna klättra upp och sätta sig flera meter upp i luften. Många stannar till och får ett leende på läpparna – vilket är det vi vill åt, säger Anki Kallenberg.

Behöver man vara orolig för att de kan ramla ner?

– Det har varit otroligt mycket möten för att allt ska gå säkert till. Faktiskt fler möten än vad konstnären hade väntat sig. Vi har betydligt fler säkerhetsföreskrifter i Sverige än i många andra länder. Så nej, man behöver inte vara orolig, säger Anki Kallenberg.

ANNONS