Domstolsillustration av Harvey Weinstein under rättegången i fjol. Arkivbild.
Domstolsillustration av Harvey Weinstein under rättegången i fjol. Arkivbild. Bild: Elizabeth Williams/AP/TT

Weinstein kräver att rättegång tas om

ANNONS

Filmmogulen Harvey Weinstein, som i fjol dömdes till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp mot två kvinnor av en New York-domstol, överklagar domen och kräver en ny rättegång.

Weinsteins advokater hävdar att flera fel begicks under rättegången och att juryn som dömde honom inte var opartisk.

Weinsten har hela tiden hävdat sin oskuld.

Under rättegången i New York förra året väcktes ytterligare åtal mot honom gällande fyra sexualbrott i Los Angeles. Om Weinstein döms i Kalifornien riskerar han upp till 140 års fängelse.

Anklagelserna mot Harvey Weinstein kom till ytan i oktober 2017 och blev startskottet för #metoo-rörelsen. Sedan dess har ett 80-tal kvinnor, däribland skådespelare som Angelina Jolie och Gwyneth Paltrow, vittnat om att de har utsatts för övergrepp av den förre filmmogulen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS