Guldringen är i sig värd omkring 9000 kronor menar Kronofogden.
Guldringen är i sig värd omkring 9000 kronor menar Kronofogden. Bild: Kronofogden

Foxtrot-ring såld för 66 500 kronor hos Kronofogden

Intresset för den så kallade ”rävringen” som legat ute på auktion hos Kronofogden har varit stort.
Guldringen har en tydlig koppling till Foxtrot-nätverket och har nu sålts för 66 500 kronor.
– Vi har inte haft något föremål med så stark koppling till kriminalitet i modern tid som det här, säger Kronofogdens Johannes Paulson.

ANNONS
|

På Kronofogdens auktionssida har det under ett par veckor legat ute en rävring i guld till försäljning. Ringen har tillhört en gängkriminell man som ingått i kretsen kring Rawa Majid, ”den kurdiska räven”, som pekats ut som Foxtrot-nätverkets ledare.

Ringen beslagtogs från den 24-åriga gängmedlemmen i samband med en husrannsakan.

Efter att den utmätts och hamnat på Kronofogdens auktion har intresset för ringen varit ovanligt stort.

– Det har varit ett jättestort intresse. 53 000 personer har varit inne och kollat på sidan. Normalt sett är det kanske ett par tusen som är inne och kollar på en guldring och här blev det väldigt stort, säger Johannes Paulson på Kronofogden.

ANNONS

Vill inte göra reklam

Ringen är i 18 karat guld, väger 18,6 gram och har oidentifierade ”vita stenar” i sig. Enligt Johannes Paulson ligger guldvärdet på ungefär 9000 kronor.

Hade ni kunnat se framför er att ringen skulle gå upp så mycket i pris?

– Nej, det kunde vi inte förställa oss.

”Den kurdiska räven”, Rawa Majid, har setts med en likadan ring.
”Den kurdiska räven”, Rawa Majid, har setts med en likadan ring. Bild: Foto: Polisen

Rävringen har blivit en välkänd symbol för Foxtrot-nätverket och det finns flera bilder där personer med kopplingar till gänget bär identiska ringar.

– Vi har inte haft något föremål med så stark koppling till kriminalitet i modern tid som det här. Vi har ju ett dilemma och är tudelade. I och med att vi säljer den här gör vi ju reklam för ett kriminellt nätverk och det vill vi absolut inte. Samtidigt är vi ju tvungna att sälja den, det ingår ju i vårt uppdrag att sälja tillgångar för att ge till fordringsägare som ska ha betalt, säger Johannes Paulson.

Kontrollerar var pengarna kommer ifrån

Hur många som budat på ringen går inte att se. Däremot går det att se att det kommit in strax över 20 bud på ringen. Nu har köparen två dagar på sig att betala.

– Namnet på köparen kommer att bli en offentlig handling så det kan man hämta från oss. Vi kommer, som alltid, vara väldigt noga med delbetalningen och även titta var pengarna kommer ifrån. Är det något misstänkt med det här kommer vi att anmäla det till finanspolisen, om det finns misstanke om brott på något sätt, har Johannes Paulson tidigare sagt angående annonsen.

ANNONS

LÄS MER:Rävring från Foxtrot-nätverket säljs av Kronofogden

LÄS MER:Misstanken: Ung kvinna från Göteborg levererade pistolen – sen mördades Foxtrot-toppens mamma

LÄS MER:Åklagare: Foxtrotman i Serbien ska utlämnas

ANNONS