Boenden vid Säpo: ”Massvis med poliser”

Boenden intill Säpos huvudkvarter i Solna vittnar om en omfattande polisinsats efter larmet om en misstänkt gasläcka.
– Jag har sett över 50 poliser i gasmasker, och då ser jag bara ena sidan av avspärrningarna, säger en man som bor i området.

ANNONS
|

Sju personer har förts till sjukhus med andningsbesvär efter vad som beskrivs som en misstänkt gasläcka vid Säpos lokaler i Solna.

Ett område med en radie på 500 meter har spärrats av. När GP är på plats får flera bilar, cyklister och fotgängare vända vid de olika infarterna till Solna. Poliser i skyddsmasker vinkar tillbaka alla som kommer nära avspärrningarna och deras blåljus.

Samtidigt ringlar sig en strid ström av människor ut från området. En kvinna berättar dock att det inte är alla arbetsplatser inom avspärrningarna som har utrymts.

– Jag tror att de har evakuerat en byggnad. Men inte den jag satt i. Det är ett ganska stort område med långa avstånd mellan husen. Sen ligger det en skola i ett av husen där eleverna precis har slutat för dagen.

ANNONS

En annan kvinna säger att hon och hennes kollegor har följt nyhetsrapporteringen i media.

– Sen skrev de ungefär samma sak på vårt intranät. Det stod också att det kan vara lite trångt vid utpassering och att de har tagit en parkering i anspråk för alla sina fordon. Men det huset där jag satt behövde inte evakuera. Det handlade mer om att vi fick veta varför det var så många polisbilar, säger hon.

Boende får inte gå ut

Boende i området har beordrats att hålla sig inomhus.

– Innan jag visste vad som hade hänt försökte jag gå ut, men jag blev injagad direkt av polisen, säger en boende.

Mannen säger att han i nuläget inte är orolig för sin egen del.

– Nej, jag hoppas bara att detta är avklarat innan min fru slutar jobbet så att hon kan kom hem.

En annan man berättar att han vid lunchtid försökte att åka hem till sin bostad.

– Men det kunde jag ju inte. Det är rätt så rejäla avspärrningar och de har spärrat av en motorvägsavfart, säger mannen.

De omfattande avspärrningar gör att han tar händelsen på allvar.

– Jag har sett över 50 poliser i gasmasker, och då ser jag bara ena sidan avspärrningarna. Helt klart är det här något de tar på allvar med tanke på hur mycket poliser det är här, och hur stora avspärrningar är, säger mannen.

ANNONS

Flera andra grannar ger liknande beskrivningar av det som händer i området. Ingen av dem har själva känt några besvär.

– Jag håller stängt mina fönster, och får hålla mig inne, säger en granne i området.

LÄS MER:Räddningsinsats efter gaslarm på Säpo – åtta till sjukhus

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS