Skulle vi tycka att det är fint om någon skulle bränna Bibeln framför en kyrka? undrar insändarskribenten.
Skulle vi tycka att det är fint om någon skulle bränna Bibeln framför en kyrka? undrar insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Yttrandefrihet behöver omdefinieras

Om det är tydligt att ett budskap skickas endast för att irritera och skapa bråk borde det förbjudas, skriver Sanna Svensson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Att ha friheten att säga vad man vill stöds starkt av yttrandefrihetslagen. Varför stöder lagen även att man får göra vad man vill så länge man, så att säga, skickar ett budskap? Man får bränna koraner och hänga dockor som ett manifest. Men vad är budskapet? Utan ord är budskapet godtyckligt och otydligt. Tolkningsfriheten är stor men båda aktioner verkar irritera och väcka negativa känslor.

Tänk om någon muslim eller ateist gick runt och brände Bibeln framför kyrkan på söndagar! Skulle vi tycka att det är fint med yttrandefrihet i Sverige även då?

Jag menar att om det är tydligt att ett budskap skickas endast för att irritera och skapa bråk borde den förbjudas på samma sätt som man inte får med ord hota eller kränka.

ANNONS

Sanna Svensson

LÄS MER:Kadyrov, talibanerna och Erdoganregimen fördömer Paludans koranbränning

LÄS MER:Demonstrationer för och emot Turkiet – med Paludan i fokus

LÄS MER:Billström: Erdogan är inte en islamistisk diktator

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS