Nästan allt material digitaliseras och det tycker jag är fel, tycker insändarskribenten.
Nästan allt material digitaliseras och det tycker jag är fel, tycker insändarskribenten. Bild: Christine Olsson

Vuxna vill att vi ska läsa men snålar med biblioteken

Det finns en viss känsla i att hålla i en bok, den känslan vill jag bevara, skriver signaturen Orolig läsare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Jag tycker att det har gått för långt. Jag är en tjej som gillar att läsa och går i sjunde klass. Det verkar som att biblioteken nu köper in färre böcker. Detta måste få en ändring!

Enligt mig finns biblioteket för att alla lässugna ska kunna låna böcker som de vill läsa, men så fungerar det inte. Det saknas böcker. Ofta tvingas man lägga in en beställning på boken man söker, och det kan ta över en vecka för boken att komma fram. Hur ska vi kunna läsa om vi inte får snabbare tillgång till böcker?

Jag läser mycket och vuxna säger att unga borde läsa mer, därför tycker jag att det är en typ av dubbelmoral att köpa in mindre böcker till biblioteken. Vi blir pressade att läsa, men det saknas böcker.

ANNONS

Vi måste sätta stopp och inte fortsätta åt det håll vi är på väg. En del unga kan knappt skriva för hand och nästan allt skolarbete sker på datorn. Unga läser sällan böcker och papperstidningar är på väg att försvinna. Nästan allt material digitaliseras och det tycker jag är fel.

Det finns en viss känsla i att hålla i en bok, den känslan vill jag bevara.

Orolig läsare

LÄS MER:Extrabudget ska rädda kvar kulturstöd och biblioteksböcker

LÄS MER:Varför är vi så ensamma på biblioteken?

LÄS MER:Skärmarnas fel att barn inte läser böcker

ANNONS