En ny bandyhall med tak och läktare har byggts i stället för den gamla bandybanan, berättar insändarskribenten.
En ny bandyhall med tak och läktare har byggts i stället för den gamla bandybanan, berättar insändarskribenten.

Vi vill kunna använda våra skridskor igen

Sedan flera år tillbaka har vi inte kunnat åka skridskor överhuvudtaget i Ruddalen, skriver insändarskribenten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Ruddalen är ett mycket populärt område som erbjuder inte bara naturupplevelser utan också många former av motion. Väldigt uppskattat under flera decennier och generationer har det varit att där funnits möjlighet att åka skridskor på konstfrusna banor. Så lockande speciellt för alla oss som vuxit upp i de västra stadsdelarna.

På skrinnarbanan har små barn samsats med långfärdsskridskoåkare, där har det varit fritt från puckar och klubbor. Skolklass efter skolklass har kommit på besök. Göteborgs Långfärdsskridskoklubb har haft uppskattade kurser och träningstillfällen där under åren. Bandy och hockey har spelats på bandybanan.

Isbanorna fick förfalla totalt som så mycket annat i vår stad. 400-metersovalens verksamhet har varit nedlagd några år då det saknats is eftersom rören som ska kyla isen har varit trasiga. En ny bandyhall med tak och läktare har byggts i stället för den gamla bandybanan. Sedan flera år tillbaka har vi inte kunnat åka skridskor överhuvudtaget i Ruddalen. Vi som älskar att åka skridskor har väntat och väntat.

ANNONS

Nu läser vi till vår stora sorg att det blir nästan ingen åkning i Ruddalen under skridskosäsongen 2022-2023 heller! Hur är detta möjligt?

Ruddalens nya skrinnarhall öppnar mars 2023 – men då är ju skridskosäsongen över! Ruddalens nya ishall öppnar för allmänheten men då enbart på skolloven med start jullovet 2022-2023. Detta känns som ett hån för oss skridskosugna göteborgare. Vilka ansvarar för en så usel planering om detta?

Skridskoåkning i Ruddalen nu!

LÄS MER:Klartecken för renovering av Ruddalens skridskobana

LÄS MER:Inte utan min hockeymorsa – stjärnorna hyllar sina mammor

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS