Ordningsvakter kan anvisa från hållplatser personer som uppehåller sig där men som inte ska åka kollektivt, berättar skribenten. Arkivbild.
Ordningsvakter kan anvisa från hållplatser personer som uppehåller sig där men som inte ska åka kollektivt, berättar skribenten. Arkivbild. Bild: Adam Ihse

Västtrafik har följt upp händelsen med Securitas

När personer som inte har för avsikt att använda sig av kollektivtrafiken uppehåller sig på våra hållplatser, har våra ordningsvakter befogenhet att avvisa personen i fråga, skriver Patrik Kaire.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Replik

12/8 Lite makt och någon att sparka på

Som en del i att göra kollektivtrafiken trygg och säker använder vi oss av ordningsvakter. De är anställda av Securitas, men arbetar under vissa tider på dygnet på uppdrag av oss ombord på bussar och spårvagnar, i resecentrum och på hållplatser runt om i Göteborg, Mölndal, Partille och på Öckerö.

När personer som inte har för avsikt att använda sig av kollektivtrafiken uppehåller sig på våra hållplatser, har våra ordningsvakter befogenhet att avvisa personen i fråga till en bättre och tryggare plats. Det är särskilt angeläget om det rör sig om personer som återkommande har gjort andra resenärer otrygga. Men det är viktigt att det sker på ett respektfullt sätt och att särskild hänsyn visas till personer i utsatt ställning. Vi har följt upp händelsen med Securitas.

ANNONS

Patrik Kaire, säkerhetssamordnare Västtrafik

LÄS MER:Sverige går mot ett ordningsvakts-samhälle

LÄS MER:Rekord i lönsamhet för Securitas

LÄS MER:Biljettkontrollanterna får nytt utseende – vita kepsarna skrotas

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS