Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Beslutet kan anses behjärtansvärt, skriver insändaren. Bild: Anders Ylander
Beslutet kan anses behjärtansvärt, skriver insändaren. Bild: Anders Ylander

Varför sälja ut hyresrätter till låga priser?

Den som har jobbat och sparat kan genom kommunens duktiga åtgärd förlora hundratusentals kronor vid en försäljning, skriver signaturen ”PUH”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi vet alla att det är svårt för många att skaffa bostad. Somliga som har jobb och tålamod kan dock genom ett idogt sparande och med stöd från föräldrar skrapa ihop till en kontantinsats och finansiera resten genom banklån.

Det var med häpnad man fick läsa att kommunens bostadsbolag nu avser att dumpa priset på ett femtiotal lägenheter på Briljantgatan (23/5) genom att låta hyresgästerna köpa loss sin bostad 30 procent under marknadsvärdet.

Det kan i och för sig anses behjärtansvärt, men vad händer med priset på bostadsrättslägenheterna mittemot? Den som köpte en bostadsrätt för 2 miljoner kronor för någon månad sedan kan nu se grannarna få köpa motsvarande för 1,4 miljoner.

Den som har jobbat och sparat kan genom kommunens duktiga åtgärd förlora 600 000 kronor vid en försäljning. Lånet hos banken ska ju återbetalas. Snälla politiker, tänk på konsekvenserna innan ni fattar era beslut!

PUH

LÄS MER: Så påverkas de boende när hyresrätter ombildas till bostadsrätter i Göteborgs förorter

LÄS MER: S-kritiken: Alliansen stoppar hyresrätter i välbärgade stadsdelar

LÄS MER: S säger ja till ombildningar – om boende själva vill