Insändarskribenten tycker att både politiker och tjänsteman lyckas inte med att planera rätt antal skolplatser för olika områden.
Insändarskribenten tycker att både politiker och tjänsteman lyckas inte med att planera rätt antal skolplatser för olika områden. Bild: Hasse Holmberg/TT

Våra barn måste kunna ha en skola närmare hem

De kommer med största sannolikhet att tvingas ännu längre bort från sina hem igen, skriver Martin Schröder.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Redan 2020 när vår dotter skulle börja årskurs 4 rycktes hon bort från sina skolkamrater. Åtta små 10-åringar på Bergumsskolan var inte längre välkomna på skolan, det hade kommunens tjänstemän minsann bestämt! I stället för en kort promenad på 10 minuter tvingades barnen gå en 4,5 kilometerlång strapatsrik väg där de blev tvungna att passera både en tungt trafikerad länsväg och en rättspsykiatrisk anstalt. Många barn runt om i Göteborg drabbades av skandalförvaltningens brist på logik och barnperspektiv. De tog i alla fall, utåt sett, åt sig kritiken och uppdaterade sina regler kring maxavståndet mellan hemmet och skolan.

Nästa år är det dags för våra barn att börja i högstadiet. Förvaltningen har investerat skattemedel i en interaktiv karta så att den uppkopplade medborgaren enkelt ska kunna se vilka skolor som är aktuella utifrån årskurs och avstånd. Detta är dock inget annat än ett spel för galleriet och endast tillämpas i mån av plats och ekonomi.

ANNONS

Våra barn kommer med största sannolikhet att tvingas ännu längre bort från sina hem igen. För politiker och tjänstemän existerar inte vi som bor här ute på landet. Antalet barn i området som ska börja högstadiet 2023 har varit känt i 12 år, ändå har tjänstemännen ännu en gång misslyckats med att ta höjd för ett korrekt antal platser.

Martin Schröder

LÄS MER:Ni traumatiserar vår son när han separeras från alla sina kompisar

LÄS MER:Ny organisation får rektorer att fly Göteborgs grundskolor

LÄS MER:Elevernas uppgifter läckte i augusti – upptäcktes i oktober

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS