Var fanns nationaldagsfirandet?

Vi förväntade oss massor av folk och härlig musik i Kullaviks hamn, med det såg ut som en vanlig vardag. Var har nationaldagsfirandet tagit vägen? skriver Stina B.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Min man och jag tog oss från vårt område där vi bor i Särö, ner till Kullaviks hamn. På vägen dit syntes få svenska flaggor, men vi förväntade oss att det nere i hamnen skulle vara massor av folk viftande med flaggor, härlig musik och att vi skulle få sjunga sånger som passade just denna dag, den 6 juni.

På vägen ner passerade vi flera affärer och företag och saknaden av flaggor var stor.

Väl i hamnen såg det ut som det en vanlig vardag. Folk grejade med sina båtar, några få strövade omkring – men nationaldagen firades inte!

Glömmer aldrig 6 juni 2018 och 2019. Skönt väder och massor av glada människor som deltog i de årens firande.

ANNONS

Hemma igen kändes det riktigt vemodigt. Men tack SVT som sände firande från Skansen så att vi fick se glada människor och massor med svenska flaggor och höra högtidliga tal och sånger.

Stina B

LÄS MER:Inte konstigt att bära slöja till Sverigedräkten

LÄS MER:Tv-toppen: Många firade nationaldagen med SVT

ANNONS