Bilden ovan är inte ett färdigt förslag, utan en volymstudie, men visar hur den nya arenan skulle kunna se ut om ansvariga väljer Krook & Tjäders förslag.
Bilden ovan är inte ett färdigt förslag, utan en volymstudie, men visar hur den nya arenan skulle kunna se ut om ansvariga väljer Krook & Tjäders förslag. Bild: Krook & Tjäder

Släpp prestigen och välj det bästa arenaförslaget

Det är förmätet att ge rött kort till ett förslag innan matchen ens har börjat! skriver Lars O.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Som göteborgare med idrottsintresse känner jag stor oro inför det förslag som våra politiker förordar för ombyggnaden av Scandinavium och Valhallabadet. Anledningen till oron är att politikerna har låst sig till ett förslag som kommer att bli betydligt dyrare än det alternativ som enligt GP (2/6) tagits fram av arkitektbyrån Krook & Tjäder i samarbete med tidigare fastighetschefen för Svenska Mässan.

Politikernas förslag har en preliminär budget på cirka 9 miljarder. Trots det har politikerna låst sig vid detta förslag! Det alternativa förslaget, som dessutom är betydligt mer genomarbetat, har en budget på cirka 6 miljarder och kortare genomförandetid. Det ska sägas att båda förslagen löser exakt samma behov. Den väsentliga skillnaden är att i politikernas förslag ska Valhallabadet rivas och byggas upp på andra sidan gatan.

ANNONS

När jag jämför de båda förslagen får jag en déjà vu-känsla från när beslutet om Västlänken togs. Då fanns också ett alternativt förslag, Gårda-alternativet, som var betydligt mindre komplicerat och därmed betydligt billigare.

Kära politiker släpp prestigen och ställ de båda förslagen på var sin planhalva för en fair match och låt bästa förslag vinna. Det är förmätet att ge rött kort till ett förslag innan matchen ens har börjat!

PS. Det här ska läsas som ett öppet brev till våra kommunala politiker.

Lars O

LÄS MER:Ansvarslöst att bygga ny skrytarena i dessa ekonomiska kristider

LÄS MER:Ny arena i Kviberg kan ersätta Valhalla IP

LÄS MER:Stor guide inför valet: Så vill politikerna förändra idrottslivet i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS