Alliansen ser inte de mänskliga värden som finns i de kommunala gymmen, tycker insändarskribenterna.
Alliansen ser inte de mänskliga värden som finns i de kommunala gymmen, tycker insändarskribenterna. Bild: Mia Höglund

Rör inte våra kommunala gym, alliansen!

De vill i valfrihetens namn privatisera de kommunala gymmen i Göteborg, skriver signaturen Göteborgare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Alliansen vill i valfrihetens namn privatisera de kommunala gymmen i Göteborg. Man påstår också att det skulle vara en ”besparing” på 19 miljoner kronor. Men detta är framförallt en ideologisk fråga. Och var tar valfriheten vägen om det bara finns privata gym?

LÄS MER:Pensionärilska mot alliansen – som vill privatisera kommunens gym

De kommunala gymmen är ett viktigt komplement till de privata! Här erbjuds ett något billigare, och som många upplever, anspråkslösare sätt att komma igång med sin träning. Flera av gymmen har dessutom byggts i socioekonomiskt utsatta områden för att stärka folkhälsan och ger bland annat vägledning till fysisk aktivitet på recept, FaR.

LÄS MER:Nej, Göteborgs stad ska inte driva gym

Gymmen är viktiga sociala mötesplatser för många. Alliansen ser inte de mänskliga värden som finns i de kommunala gymmen. Hur många miljoner sparas inte genom den friskvård som kommunen bedriver där? I stället för ständiga hot om nedskärningar, nedstängningar eller privatisering borde de kommunala gymmen tillföras mer resurser för att kunna ha fler öppettider och utveckla verksamheten.

ANNONS

Göteborgare mot utförsäljning av de kommunala gymmen

LÄS MER:Sälj inte ut de kommunala gymmen!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS