Kommunala gym har ett bra pris, menar insändarskribenten.
Kommunala gym har ett bra pris, menar insändarskribenten. Bild: Maja Suslin/TT

Sälj inte ut de kommunala gymmen!

Att träna på ett kommunalt gym är överkomligt vad gäller priset, skriver Anette.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Enligt tidningen GöteborgDirekt (3/1) planerar Alliansen i Göteborg att sälja ut de kommunala gymmen. För oss som använder dem och som är pensionärer eller lever med sjukdom eller funktionshinder är detta en väldigt dålig idé.

LÄS MER:Så hittar du rätt balans på ålderns höst

Att träna på ett kommunalt gym, eventuellt med FaR - fysisk aktivitet på recept, är överkomligt vad gäller priset. På privata gym är det inte lika fördelaktigt för ovanstående grupper vare sig när det gäller pris eller tillgänglighet. Vi är många som har små pensioner och där träningen består av sjukgymnastik helt enkelt.

LÄS MER:Träna efter årsskiftet – detta gäller på gymmet

Nej, vi kan och får inte träna på vårdcentraler någon längre tid tyvärr. Regionen påtalar med frekvens vikten av bra livsstil och kommunens moderater slår undan förutsättningarna för det.

ANNONS

Anette

LÄS MER:En dag ska den här kroppen springa

LÄS MER:Vaccinpass på gym, krogar och läger väntar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS