När ska regeringens tomma ord om klimatet bli verklighet? undrar skribenten.
När ska regeringens tomma ord om klimatet bli verklighet? undrar skribenten. Bild: Marko Säävälä/TT

Regeringen sviker oss unga med sin klimatpolitik

Jag sitter i detta nu och gråter på grund av klimatförändringarna, skriver Edith.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Jag sitter i detta nu och gråter på grund av klimatförändringarna. En tonåring ska inte behöva gråta för något sådant, speciellt inte för att ens regering inte tar sitt ansvar. När ska Sveriges regering börja se klimatomställningen som något viktigt?

Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Fyra partier och ändå har ingen kommit med något konkret förslag på hur klimatkrisen egentligen ska lösas? ”Elektrifiering”, är vad ni säger till media. Men när ska era tomma ord bli verklighet?

Jag och hela den unga svenska generationen är besvikna på er. Vi ska inte behöva drabbas av värmeböljor, översvämningar och i värsta fall matbrist och svält på grund av att ni inte tog ansvar. Så börja agera i stället för att prata om meningslösa förslag till media. Vi litade på er.

ANNONS

Edith

LÄS MER:Majoriteten missnöjda med regeringens klimatarbete

LÄS MER:Regeringen vill öka takten för att bygga batterifabriker

LÄS MER:Här kan det bli vindkraft till havs utanför Västkusten

ANNONS