Mariette under repetitioner inför Melodifestivalens årets semifinal i Örnsköldsvik.
Mariette under repetitioner inför Melodifestivalens årets semifinal i Örnsköldsvik. Bild: Claudio Bresciani/TT

Public service är också till sportälskare och mellofans

Jag får böja mig för dem med sportintresse och andra för stå ut med Melodifestivalen, skriver Ragnhild i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Replik

9/3 Public service ska inte hålla på med sportsändningar

För min del kan man mycket väl ta bort all sport från public service, som H-son vill. Men jag tycker att public service ska stå för vad det var menat som, det vill säga en service för allmänheten, alla. Därför är det av vikt att det finns ett varierat utbud. Så jag får böja mig för dem med sportintresse och andra för stå ut med Melodifestivalen.

SVT är bra på att ta fram program som både är underhållande men också bildande som till exempel ”På spåret” och ”Antikrundan”. Nyhetsprogrammen är det väl ingen risk att man funderar på att ta bort, men vill ändå nämna att de är mycket bra och dessutom med regionala sändningar.

ANNONS

Det finns många som inte har ett brett kanalutbud, inte har råd med betalkanaler eller som inte kan hantera playfunktionen. Låt alla dessa få ett brett och varierat utbud för sina skattepengar.

Ragnhild

LÄS MER:Fel av SVT att sluta sända Bolibompa kl 18

LÄS MER:Public Service ska leverera kvalitet – inte publiksiffror

LÄS MER:Här är politikernas favoritlåtar i Melodifestivalen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS