Turkiet och Ungern utnyttjar Sveriges Natoansökan för andra syften, menar Kjell Svärd.
Turkiet och Ungern utnyttjar Sveriges Natoansökan för andra syften, menar Kjell Svärd. Bild: Zsolt Szigetvary

Nu behöver vi inte längre gå med i Nato

Två länder, Turkiet och Ungern, utnyttjar Sveriges ansökan till Nato för andra syften. Det hela är upprörande, skriver Kjell Svärd.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Nu har det gått för långt i denna utpressningsfars. Två länder, Turkiet och Ungern, utnyttjar Sveriges ansökan till Nato för andra syften. Det hela är upprörande.

När den socialdemokratiska förra regeringen beslutade att gå med i Nato var det för Sveriges bästa vad gäller vår säkerhet. Helt rätt bedömt. Att sedan börja göra Natos jobb genom att förhandla med den ena och sedan den andra av medlemmarna var som synes det största missgreppet, vilket fortsattes av den nya borgerliga regeringen.

En vill göra upp med PKK samt ha stridsflygplan från USA och den andra EU-pengar som de inte är värda, eftersom de fortsätter med rysk gas, har ett tvivelaktigt demokratiskt system med mera. Bägge länderna är dessutom kompisar med Putin och Ryssland. Vi vet inte om det är han som styr i bakgrunden.

ANNONS

Att ratificera en ny medlem är alla Natoländers jobb, och inte bara den ansökande partens.

När nu Finland, Baltländerna, Danmark och Norge är medlemmar så är Sveriges säkerhet okej, även om vi förblir neutrala. Så låt oss dra tillbaka vår ansökan, så får vi se hur glada övriga Natoländer blir på de två trilskande.

Om Nato inte kan vara överens i fred, hur skulle det då bli i en krigssituation? Låt USA bygga och underhålla ett flygfält på Gotland, så som det gjordes på Grönland och Island, så är Ryssland inte intresserade av att anfalla och ta ön för då skulle det vara ett anfall direkt på USA.

Så, dra tillbaka Natoansökan nu.

Kjell Svärd

LÄS MER:Ny försvarsrapport: Ryskt angrepp kan inte uteslutas

LÄS MER:Källor: Björn Söder förstör för Sverige

LÄS MER:Erdogan: Sveriges terrorlag "meningslös"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS