Insändarskribenten tycker de som får bidrag från staten ska sättas i arbete där det behövs.
Insändarskribenten tycker de som får bidrag från staten ska sättas i arbete där det behövs. Bild: Annika Karlbom

Nu är det slutdaltat

Nu kommer svåra tider framöver och vi kan inte hålla på att dalta med folk längre och bara betala ut understöd, skriver IngridJ.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Efter första världskriget 1918 var arbetslösheten i Sverige mycket stor, därför insattes nödhjälpsarbete. Då blev vägbyggen, dikning av våtmarker och skogsarbete utförda. Det var hårda jobb som klarades galant. Man bodde i baracker, ofta långt från hemorten och den som vägrade ta ett nödhjälpsarbete blev utan all ersättning.

Nu har vi chansen att ge dem god motion och ett friskt liv.

Nu kan inte utländska arbetare få inresetillstånd till vårt land och hjälpa jordbrukare och ingen svensk vill tydligen plocka våra fina bär. I vårt land har vi många människor som enbart uppbär understöd och därför kan sitta på våra café och prata hela dagarna.

Nu har vi chansen att ge dem god motion och ett friskt liv.

ANNONS

Understödet skall fortsätta till dem, men kan dragas in om de nekar att göra dessa jobb. Naturligtvis skall inte sjuka eller funktionshindrade personer anlitas, men det måste väl var och en förstå? Tvång kanske en del säger, men på 40-talet fick vi skolungdomar plocka jordgubbar och tjänade därmed en slant. Vi gjorde det med glädje!

Nu kommer svåra tider framöver och vi kan inte hålla på att dalta med folk längre och bara betala ut understöd. Det är inte bra för någon människa.

IngridJ

LÄS MER: Utländsk arbetskraft har stoppats – LRF oroat

LÄS MER: Så kan svenska ungdomar rädda midsommar

ANNONS