Den man som brände en koran vid Stockholms moské har anmälts för hets mot folkgrupp.
Den man som brände en koran vid Stockholms moské har anmälts för hets mot folkgrupp. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Landets säkerhet borde inte offras för någons yttrandefrihet

Som att Turkiet nu måste lära och fostra Sverige om hur vi ska bete oss internationellt, skriver Ingemar Johansson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Återigen har en person fått tillstånd att bränna en koran i Stockholm. Att detta tillåts nu när det är en kritisk punkt för att få ansökan om Natomedlemskap godkänd av Turkiet är extra olämpligt och okunnigt. Natomedlemskapet är kritiskt för hela Sveriges säkerhet i dessa tider med krig i Europa.

Det är ytterst anmärkningsvärt att den så kallade yttrandefriheten för några enstaka individer är viktigare än landets säkerhet. Vissa länder har samma typ av yttrandefrihet men med förbehållet att man inte får bränna heliga böcker och andra viktiga symboler.

Jag hade hoppats att Tidöregeringen skulle ha bättre internationell kompetens, men när statsministern fick frågor om händelsen sa han att den inte var lämplig, men laglig. Det är som att Turkiet nu måste lära och fostra Sverige om hur vi ska bete oss internationellt. Långsiktigt måste Sverige agera mer kompetent och hänsynsfullt i internationella kontakter.

ANNONS

Ingemar Johansson

LÄS MER:Turkiets utrikesminister: Koranbränningen ”avskyvärd”

LÄS MER:Hets mot folkgrupp utreds efter koranbränningen

LÄS MER:Så känner turkarna efter bråket om Nato mellan Sverige och Turkiet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS