Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Om vissa klimatalarmistiska påståenden stämmer kommer vi inte hinna göra något för klimatet, skriver insändaren.  Bild: Stefan Berg
Om vissa klimatalarmistiska påståenden stämmer kommer vi inte hinna göra något för klimatet, skriver insändaren. Bild: Stefan Berg

Låt fler forskarröster höras i klimatdebatten

De närmast helt oemotsagda klimatalarmisterna som använder sig av påståenden av domedagskaraktär ska granskas, skriver Christer Janson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

29/5 Vi behöver en Tegnell som talar om klimatläget

Jens Rundberg, varje dag utsätts vi för klimatalarmistiska påståenden via media. Ett av dessa för du fram i din insändare och lyder: "De närmaste tio åren är helt avgörande för att kunna få ner utsläppen i tid". Det andra påståendet är: "Om vi är för långsamma med omställningen kommer vi inte hinna hejda den globala upphettningen".

Jag antar att du och alla andra klimatalarmister har rätt i detta. Men då är det bara att konstatera att vi inte kommer att hinna.

Asien, Afrika och Sydamerika kommer inte att nämnvärt minska sina koldioxidutsläpp under de helt ”avgörande” närmsta tio åren. Således skulle en helt annan teknisk-ekonomisk strategi, i stället för dagens koldioxidstrategi, behövas.

Du för även fram att vi skulle behöva en Tegnell som kan tala till folket och till politikerna om det allvarliga klimatläget. Din formulering tyder på att du hyser ett närmast orubbligt förtroende för Anders Tegnell.

Mot bakgrund av det stora antalet avlidna med covid-19 i Sverige ska både Anders Tegnells- och Folkhälsomyndighetens strategier granskas och debatteras. Även de närmast helt oemotsagda klimatalarmisterna, med sina påståenden av domedagskaraktär, ska granskas.

Uppmanar därför all media att tillåta offentlig klimatdebatt mellan vetenskapsmän!

Christer Janson

FOTNOT: I en tidigare version stod det att media skulle ”föra en offentlig klimatdebatt”, vilket ändrats till ”tillåta en offentlig klimatdebatt” enligt insändarens önskemål.

LÄS MER: Tegnell: Ingen såg det extrema komma

LÄS MER: Klimatprognos: Nya värmerekord inom fem år

LÄS MER: Thatchers tal om miljön föll i glömska