Sverige behöver locka nya och flitiga skattebetalare, menar Mattias Dahlgren.
Sverige behöver locka nya och flitiga skattebetalare, menar Mattias Dahlgren. Bild: Stina Stjernkvist / TT

Knyt uppehållstillstånd till skatteinbetalningar

Nettoinbetalare av skatt med godkända studier borde få uppehållstillstånd, skriver Mattias Dahlgren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

I dagarna kom ett förslag på språkkrav för att få permanent uppehållstillstånd. Gott så, men det viktigaste i ett land som Sverige, där vi har politiker som fullständigt älskar att spendera våra skattepengar, är att vi lyckas attrahera nya glada och flitiga skattebetalare.

Att vi ska kunna tillgodose alla asylbehövande i världen faller dessvärre på sin egen orimlighet och där bör alla medlemmar i FN ta sitt ansvar. Däremot kan vi med fördel vara fler flitiga arbetare och företagare i Sverige.

För att lättast ordna integration och gynna rätt människor borde man knyta uppehållstillståndet till skatteinbetalningar. Nettoinbetalare av skatt med godkända studier borde få uppehållstillstånd. Svårare än så behöver det inte vara, detta kommer att uppmuntra människor till arbete och minimalt utnyttjande av välfärdstjänster.

ANNONS

I förlängningen bör även rösträtten begränsas för friska människor i arbetsför ålder som inte är nettoinbetalare av skatt.

Mattias Dahlgren

LÄS MER:Regeringen vill ändra grundlagen – för att dra tillbaka medborgarskap

LÄS MER:Efter bråken – de rödgröna överens om språktest

LÄS MER:Han ska utreda språkkrav i äldreomsorgen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS