En riktig livscykelanalys av kärnkraft visar på stora CO2-utsläpp, menar insändarskribenten.
En riktig livscykelanalys av kärnkraft visar på stora CO2-utsläpp, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Berg

Kärnkraften inte utsläppsfri

Att påstå att Kärnkraft är CO2-fri är att dölja sanningen, skriver Björn Berglind i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Replik

25/5 Kärnkraften finns och behövs

13/5 Glöm en nystart av kärnkraften

Att påstå att Kärnkraft är CO2-fri är att dölja sanningen. Uranet som bränsle tar sig själv inte in i reaktorn! Det ska till gruvdrift med alla maskiner och övrig utrustning som ska tillverkas innan malmbrytning kan ske.

Transporter av uran och avfall i specialbyggda fartyg. All betong, bly och stål som som går som går åt vid byggnation av ett kärnkraftverk. Slutförvaring av radioaktivt avfall kräver bergrum på stort djup samt bevakning i 100-tusentals år. Sedan rivning och sanering av det förbrukade kärnkraftverket.

ANNONS

En riktig livscykelanalys av kärnkraft visar på stora CO2-utsläpp!

Björn Berglind

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS