Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Thomas Johansson
Bild: Thomas Johansson

Jag kände mig lurad på Kulturkalaset

Detta extra tillbehör brukar normalt ingå i en meny. Så jag kände mig lurad, skriver Lennart E.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag besökte Kulturkalaset i Göteborg under några dagar. Man pratar mycket om att värna om miljön, bland annat genom att ge tio procent rabatt på den mat som erbjuds om man har med sig egna matkärl. Så jag ville vara miljömedveten och tog med mig matkärl hemifrån och beställde en lunch vid ett matställe. Vi var två och maten skulle kosta 90 kronor var, altså 180 kronor.

Med tio procent avdrag skulle det bli 180 - 18 = 162 kronor.

Men jag fick betala 180 kronor ändå för att det var tillbehör till maten som kostade extra, som till exempel salt på pommes frites som man inte kunde läsa av menyn. Detta extra tillbehör brukar normalt ingå i en meny. Så jag kände mig lurad. Ingen mening då att ta med egna matkärl hemifrån. Hoppas att detta var det enda matstället som inte ville ge dom utlovade tio procenten på en meny och att alla andra följde detta. Jag hade nog otur som valde fel matställe och fick känna mig blåst.

Lennart E.