Hållplatsen Roddföreningen är uppskattad av många i området, menar skribenterna.
Hållplatsen Roddföreningen är uppskattad av många i området, menar skribenterna. Bild: Olof Ohlsson

Ingen tidsvinst att dra in vår hållplats

Om nu vår hållplats dras in, kan spårvagnsresan mellan Långedrag och Saltholmen knappast bli snabbare än de två minuter den tar i dag, skriver tre föreningar.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Det finns planer på att dra in spårvagnshållplatsen Roddföreningen, men den behövs för alla boende och skolbarn i området och för friluftslivet till sjöss. Förutom många äldre och barn betjänar hållplatsen Roddföreningen verksamheterna på ön Saltskär. Det gäller båtfolket till det 50-tal fritidsbåtar med båtplats på ön, de barn och ungdomar som går i seglingskurser i Segelsällskapet Slörens regi, samt roddarna i Göteborgs Roddförening.

Såväl båtfolket som roddarna har ofta mycket att bära på. Kollektivtrafik till hållplatsen Roddföreningen är viktig då de närmsta p-platserna ofta är fullbelagda sommartid.

Om nu vår hållplats dras in, kan spårvagnsresan mellan Långedrag och Saltholmen knappast bli snabbare än de två minuter den tar i dag enligt tidtabellen. Det går inte heller att köra fortare än 30 km/tim. Det skulle däremot ta betydligt längre tid för oss att gå ytterligare 500 meter till eller från hållplatserna Långedrag eller Saltholmen.

ANNONS

Avståndet mellan Roddföreningen och Långedrag eller Saltholmen är inte så annorlunda än det mellan till exempel Långedrag – Hinsholmen eller Redegatan – Hagen. Flexlinjen är inte heller något bra alternativ och väntetiden kan dessutom vara lång.

Den gemensamma gång- och cykelbanan längs Saltholmsgatan är dubbelriktad och vi upplever den som mycket farlig för gångtrafikanter, som delar det smala utrymmet med snabba cyklister som har bråttom för att hinna med någon färja.

Så, låt hållplatsen Roddföreningen vara kvar.

Göteborgs Roddförening, Segelskapet Slören och Saltskärs Båtklubb

LÄS MER:Västtrafiks förslag: Dra in fyra hållplatser i Göteborg

ANNONS