Ingen p-plats bra för miljön?

Den nya parkeringspolicyn är ett förmynderi över dem som inte kan värja sig, skriver Börje Qvarfordt.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Slutreplik till Katrin Amgarth, Framtidenkoncernen, 26/1

De ”förändringsprocesser” som i Göteborg ska ”ställa om mot ett mer hållbart samhälle”, påpekar Katrin Amgarth, sker inte med automatik. Citat: ”Man behöver fatta beslut och genomföra en förflyttning” slut citat. Man ska alltså med tvång pressa på just kommunens hyresgäster dessa förändringar eftersom de är helt skyddslösa mot politiska beslut gällande boendet.

Dessa ofta ekonomiskt svagare medborgare som inte har någon egen uppfart att köra in bilen på får, till skillnad från boende i villaområden, ta konsekvenserna av kommunens omställningsambitioner.

Att fler bostäder behövs är en självklarhet som särskilt blivande hyresgäster har varit varse i decennier. Det finns ingen motsättning i att bygga nya bostäder samtidigt som man ger hyresgästerna en möjlighet att härbärgera sin bil.

ANNONS

”Vi arbetar för att göra vårt bästa både för hyresgäster och miljön” låter Amgarth meddela. Förr byggde allmännyttan för de boende med relativt låga hus, glest placerade så att sol och ljus nådde in i lägenheterna, med grönområden och lekplatser, till inte särskilt höga hyror, promenadavstånd till butiker, frisörer, etcetera. Nu negligerar bostadsbolagen det mesta av detta.

Höga hus, tätt placerade, inskränkning av grönområden, inga butiker i närområdet, fåtaliga p-platser. Nej, det är inte av omsorg om hyresgästerna och deras behov utan ett uttryck för besparingar, kollektivlösningar och panikartat ideologiskt miljötänkande. Det är förmynderi över dem som inte kan värja sig! Det tycker jag inte är rättvist.

Börje Qvarfordt

ANNONS