Entreprenören AGN har mist sitt avtal med Västlänken vid Haga. Beslutet påverkar flera underleverantörer.
Entreprenören AGN har mist sitt avtal med Västlänken vid Haga. Beslutet påverkar flera underleverantörer. Bild: AnnaCarin Isaksson

Ingen lyssnade när vi protesterade mot Västlänken

Vi som var med och protesterade och fortfarande kämpar mot ”den yttersta dumheteten” visste det! skriver Kerstin Lidbeck.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Trots tre demonstrationer, en folkomröstning som motsatte sig den trängselskatt som skulle bekosta Västlänken, och ett nybildat parti som kämpade mot projektet, bestämde de styrande politikerna att Västlänken skulle byggas. En tunnel i leran under Göteborgs känsliga kulturbyggnader.

Trafikverket upphandlade bygget av station Haga. Efter att NCC ansågs för dyra, gick uppdraget till AGN Haga, ett turkisk italienskt norskt konsortium som hade det lägsta budet. Nu står vi här med en totalramponerad stad, med anmälningar för skador i byggnader och skövlade träd, bullerdrabbade boende, skadliga luftföroreningar och en mycket dyrare nota.

Vi som var med och protesterade och fortfarande kämpar mot ”den yttersta dumheteten” visste det! Längre pendlingstider, svårigheter för utbyggnaden av övrig järnvägstrafik som Boråsbanan, med mera. I folksagan ”Mäster skräddare” blev det en tummetott. Vad får vi här? En politisk, ekonomisk, miljömässig och kulturell katastrof till ingen nytta, ”en tummetott”.

ANNONS

Nej, göteborgarna ska inte betala detta. Inte någon annan heller. Det är dags att sätta stopp för detta havererade projekt och ta ansvar för Göteborg.

Kerstin Lidbeck

LÄS MER:Bygget av Västlänken går för trögt – kontraktet hävs

LÄS MER:Attenius: ”Göteborgarna har betalat tillräckligt”

LÄS MER:Västlänkens arbetare: ”Blir till att packa ihop”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS