Emigranternas hus i Göteborg.
Emigranternas hus i Göteborg. Bild: Robin Aron

Hur tänker ni kring Emigranternas hus?

Den förda politiken innebär, för att dra det till sin spets, att fler och fler får mindre och mindre tills slutligen alla bidragssökande inte får något alls, skriver Leif Lundin.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Läste i GP den 28/5 att Emigranternas hus liksom Göteborg Wind Orchestra fått halverat bidrag från Göteborgs Kulturnämnd och nu får kämpa för sin överlevnad. (GWO går som bekant i graven efter det halverade bidraget.)

Samtidigt är man glad över att nio nya organisationer är med och delar på de ringa medel som finns. Inte heller de får vad de begärt. Den förda politiken innebär, för att dra det till sin spets, att fler och fler får mindre och mindre tills slutligen alla bidragssökande inte får något alls. Ger man etthundra kronor till en person kan han äta sig mätt en dag medan, om man ger en krona var till hundra personer, alla svälter ihjäl.

ANNONS

Det är verkligen dags för Göteborgs Kulturförvaltning/Kulturnämnd att tänka efter vad man egentligen håller på med.

Leif Lundin

LÄS MER:Inga pengar till Emigranternas hus

LÄS MER:Göteborg Wind Orchestra går i graven efter 115 år

ANNONS