Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hjälpa till är inget för de privata p-bolagen

För att lyckas med sina maffialiknande metoder distanserar sig de privata p-bolagen så mycket det går från hanteringen av kontrollavgifterna, skriver signaturen Stefan.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Fotbollsmormor 19/7

De privata p-bolagen har som mål att driva en lönsam verksamhet vilket bygger på att lappa så många som möjligt. För att lyckas med sina maffialiknande metoder trasslar man till det så mycket som möjligt för den som är målsägare genom att distansera sig så mycket det går från själva hanteringen av kontrollavgifterna. Det löser man genom att leja ut hanteringen till tredje part och omedelbart hota med inkasso för att skrämmas och minska sin egen hantering. P-bolaget i sig gör ingenting utan skickar alltså avgiften vidare och avskärmar sig effektivt från kunden.

Notera att "kontrollavgifter" inte skall betalas om man har invändningar mot dessa till skillnad mot "p-bot" utfärdad av polis som måste betalas in först innan man överklagar.

Det finns en rad privata p-bolag som driver sin business enligt ovanstående och som alltså mer eller mindre sanktioneras av kommunen genom att denna "hyr ut" hanteringen av parkeringsplatser.

Att dessa på något vis skulle "hjälpa till" ligger inte inom deras verksamhetsområde.

Stefan