Det var fint med en festival i Frihamnen, men det spontana i centrala Göteborg saknar jag verkligen, skriver Kent Carlzon.
Det var fint med en festival i Frihamnen, men det spontana i centrala Göteborg saknar jag verkligen, skriver Kent Carlzon. Bild: Mia Höglund

Göteborgs 400-årsjubileum syns inte ute på stan

Några flaggor skapar räcker definitivt inte för att skapa feststämning, skriver Kent Carlzon.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Jag bor i centrala Göteborg och är ute i princip varje dag på promenad med min hund. Jag ställer mig frågan, vad ser våra besökare som kommer för Partille cup, Bruce Springsteen, Coldplay av alla miljoner som kommunen har budgeterat för Göteborg 400 år?

Några flaggor räcker definitivt inte för att skapa feststämning. Hur har man tänkt? Det var fint med en festival i Frihamnen, men det spontana i centrala Göteborg saknar jag verkligen.

Ungdomar som sommarjobbar som gatumusiker (såg ett mycket duktigt band på Järntorget) tycker jag borde vara ett stående inslag på Avenyn. Jag vill se mer blommor, klä Avenyn i blomsterprakt. Jag vill också se levande musik. Det tror jag besökare från exempelvis Partille cup hade uppskattat, och med det upplevt ett firande Göteborg.

ANNONS

Kent Carlzon

LÄS MER:Göteborgs Jubileumsfestival i bilder

LÄS MER:Bubbel och halv special – så firade göteborgarna stadens 400-årsdag

LÄS MER:Här är alla nya gatukonstverk i Göteborg

ANNONS